Info

RSG slavi 15. rođendan: Evo šta vas novo očekuje na najslušanijem radiju u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Utorak, 19 10 2021

Radio Stari grad, ubedljivo najslušanija radio stanica u Kragujevcu, danas obeležava 15 godina postojanja, sa udelom u slušanosti od preko 60 odsto, a koji se iz godine u godinu povećava. RSG je povodom rođendana odlučio da iznenadi slušaoce, pa ih od danas očekuju nova programska šema, nove emisije, ali i novi glas.  

Kada je reč o emisijama, radnim danima možete slušati Jutarnji mix, kao i Big fashion prepodne sa Banetom i Dacom, dok u popodnevim časovima sa vama se druže Vanja i novi voditelj Vlada.   

U fokusu Radija Stari grad već deceniju i po jeste komunikacija sa slušaocima, kojima je i čitav program podređen. Zbog toga je RSG nezaobilazan kanal medijske komunikacije sa Kragujevčanima, kako za velike medijske agencije i njihove klijente, tako i za direktne nacionalne i lokalne oglašivače. 

Sve to je rezultiralo da RSG, pored toga što je ubedljivo najslušanija radio stanica u Kragujevcu, bude ujedno i jedna od najslušanijih stanica u zemlji putem interneta, sa preko 100.000 jedinstvenih poseta streamingu tokom jednog meseca. Najveći deo slušalaca na njihovom live streaming kanalu je iz naše zemlje, dok je ostatak iz preko 100 zemalja sveta, sa akcentom na zemlje sa velikom srpskom dijasporom (USA, Kanada, Nemačka, Austrija, Švajcarska, Francuska…).

Veliki broj slušaoca Radio Stari grad sluša putem sajta rsg.rs, jer je u potpunosti podređen doživljaju korisnika, modernog je dizajna, a i lak za korišćenje. 

Podsetimo, Radio Stari grad je počeo sa radom 19. oktobra 2006. godine, i od prvog dana drastično se razlikovao od tadašnje konkurencije, ponudio je drugačiju mešavinu trenutnih hitova, koji su u to vreme bili aktuelni, oživljavao neke stare, zaboravljene pesme, ali i stvarao nove hitove. To pokazuje i da se RSG od prvog dana trudio da opravda slogane “Rušimo sve granice” i “Mi stvaramo hitove”. 

Sa željom da i narednih godina Radio Stari grad bude ubedljivo najslušanija radio stanica u Kragujevcu i šire, portal InfoKG kolegama čestita 15. rođendan.