InfoFoto: Printscreen/RTS

RTS donirao 3.000 knjiga Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 24 01 2019

Radio televizija Srbije donirala je Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, koja je stradala u požaru početkom prošle godine, više od 3.000 knjiga, prikupljenih u okviru akcije Radio Beograda “Knjiga solidarnosti”, piše RTS. 

U Dopisništvu RTS-a u Kragujevcu početkom novembra prošle godine posredstvom ove akcije za jedan dan građani i institucije donirali su 2.000, a u holu Radio Beograda 1.200 knjiga. Slušaoci i gledaoci RTS-a koji su donirali jednu ili više knjiga iz svoje biblioteke, zauzvrat su dobili jedno izdanje RTS. Na ovaj način, građani Beograda i Kragujevca dali su doprinos u opremanju gimnazijske biblioteke.

Prvi put ove godine knjige su namenjene Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, a ideja je rođena na sajmu knjiga i to poslednjeg dana, imali smo malo vremena za pripremu, pa je možda odziv bio manji od očekivanog, ali je to sasvim pristojan broj i knjiga i darodavaca”, rekao je Odgovorni urednik RTS Izdavaštvo, Dragan Inđić. 

Dopisništvu RTS-a u Kragujevcu dodelјena je zahvalnica za saradnju u najstarijoj programskoj akciji “Knjiga solidarnosti”,a zatim su gimnazijalcima uručene knjige.

Toliko prikuplјenih knjiga u ovoj akciji će biti jedna velika dobit za Prvu kragujevačku gimnaziju, za njenu biblioteku, nastavnike a pre svega učenike” izjavila je direktorka Prve kragujevačke gimnazije, Slavica Marković.

Do sada je u okviru najstarije programske akcije Radio Beograda “Knjiga solidarnosti”, koja se realizuje od oktobra 1972. godine, sakuplјeno oko tri miliona knjiga, osnovano je i dopunjeno preko 1.300 gradskih i seoskih skolskih biblioteka i otvoreno 37 knjižnica u 6 evropskih zemalјa.

Izvor: RTS