Info

SAJAM VEŠTINA prilika da sagledate mogućnosti za izbor zanimanja i pokažete humanost

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Utorak, 11 12 2018

Srpski tim za izazove organizuje drugi Sajam veština, sutra od 10 do 18 sati u hali „Park“. Namenjen je deci predškolskog i školskog uzrasta, kako bi upoznala i sagledala mogućnosti za dalji razvoj i budući izbor zanimanja. Prodajom ulaznica, koje koštaju 100 dinara, prikuplja se pomoć za lečenje male Nede Kujundžić.

Na izložbenom prostoru predstaviće se oko 150 učesnika i oko 50 izlagača iz različitih oblasti. Tu će biti budući frzeri, kuvari, konobari, krojači, robotičari, dizajneri, mašinski tehničari, muzički talenti, pekari, stolari, sportisti, planinari, izviđači, slikari, umetnici, dizajneri i mnogi drugi predstavnici škola, udruženja, organizacija, institucija, klubova i brojni pojedinci.

Na Sajmu veština će učestvovati: Turističko ugostiteljska škola “Toza Dragović”, Srednja stručna škola, Muzička škola “Miloje Milojević”, škola “Vukašin Marković”, Škola za gluve, Škola jezika NS, Crveni krst, Dečiji hor “Amadeus”, Centar za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević”, Plesni klub “Fiesta”… Biće tu i predstavnici kragujevačkih udruženja, Društva Srpsko palestinskog prijateljstva, Društva volontera i akcijaša, udruženja osoba sa invaliditetom: Centra za samostalni život OSI, Udruženja za pomoć osobama sa mentalnim smetnjama “Luna”, Udruženje dijabetičara, Udruženje bez glutena, Udruženja za pomoć osobama sa autizmom, Udruženja MS “Šumadija”, Udruženja mladih sa invaliditetom, Udruženja “Egal”, Udruženja gluvih i nagluvih i drugih.

Posetioci će moći da upoznaju umetničke, kulinarske, poslastičarske, računarske, internet, robotičke, naučne, tehničke, matematičke, ali i borilačke, sportske, šahovske, plesne, veštine starih zanata i mnoge druge.

Organizaciju Drugog sajma veština podržava i Gradska turistička organizacija „Kragujevac“.

Drugi sajam veština biće, kao i prvi, humanitarnog karaktera. Prodajom ulaznica, koje koštaju 100 dinara, prikuplja se pomoć za lečenje male Nede Kujundžić.