InfoFoto: Printscreen - RTS

SAKUPLJEN novac za lečenje Kragujevčanke Ane Miletić u Japanu

Autor: InfoKG
10:00 | Četvrtak, 18 08 2022

Humanošću građana, udruženja, organizacija, javnih ličnosti prikupljen je novac za lečenje u Japanu četrdesetogodišnje Kragujevčanke Ane Miletić, koja boluje od najagresivnijeg tumora na mozgu, piše RTS. Doprinos tome dali su i vaterpolisti reprezentacija Srbije i Izraela, kao i Radničkog, koji su sinoć odigrali humanitarni meč za Anu na gradskim bazenima u Kragujevcu. 

Snovi porodice Ane Miletić za samo petnaestak dana su ostvareni. Zahvaljujući humanim ljudima prikupljeno je 400.000 evra za njeno lečenje na Univerzitetskoj klinici u Tokiju. 

"Kad svi izraze empatiju, pomognu, kad se udružimo, vidite da i nemoguća misija postaje izvodljiva za tako kratak vremenski period", kaže Anin brat Đorđe Bojović.

U toj misiji humanost na delu pokazali su i vaterpolisti reprezentacija Srbije i Izraela, koji su u Kragujevcu na pripremama za evropsko prvenstvo. Njima su se pridružili i vaterpolisti Radničkog.

"Drago mi je što smo bili u prilici da budemo deo humanitarnog meča za pomoć Ani da ode na lečenje", rekao je trener vaterpolo reprezentacije Izraela Tal Grodman.

Dejan Savić, trener vaterpolo reprezentacije Srbije, poručio je da će se vaterpolo reprezentacija uvek odazivati akcijama pod pokroviteljstvom Radničkog.

"To je poenta sporta u neku ruku da se svi skupimo oko toga i pružimo podršku kome je najpotrebnija", istakao je kapiten VK Radnički Filip Janković.

Zbog toga je rezultat u ovom slučaju bio nevažan, a podrška vaterpolistima i pre svega Ani došla je sa tribina. Ana Miletić bi već sledećeg meseca trebalo da otputuje u Japan gde će primiti inovativni lek delitakt. Japanski stručnjaci tvrde da je uspešnost izlečenja tumora na mozgu 92 odsto. 

Izvor: RTS