Info

Sanacija Ćiftine ćuprije se otegla kao da prave arhitektonsko čudo, a ne običan pešački mostić (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Ponedeljak, 12 08 2019

Sanacija pešačkog mosta Ćiftina ćuprija preko Lepenice, "teška" čak 11 miliona dinara, počela je 15. juna i predviđeno je da radovi traju 45 dana. To znači da je rok za završetak radova uveliko premašen, a InfoKG do objave ovog teksta iz Gradske uprave nije dobio odgovor zbog čega, niti smo, prolazeći u više navrata, videli ikakve radnike na toj lokaciji.

Most je zatvoren od 15. juna, a rok za završetak radova bio je 45 dana. Ova sanacija olakšala je gradsku kasu za čak 11 miliona dinara. 

Kako je tada najavljeno, planirano je kompletno uklanjanje prilaznih armirano-betonskih stepeništa sa obe strane mosta i izrada novih sa kvalitetnom oblogom, zatim uklanjanje postojećeg asfaltnog zastora i izrada nove hidroizolacije i novog asfaltnog završnog sloja. Predviđeno je i uklanjanje kompletnih konzolnih prepusta sa spoljašnjih strana glavnih nosača, po celoj dužini mosta i izrada novih, a dotrajala i nebezbedna ograda biće zamenjena novom. Poznati kragujevački most na Lepenici biće i osvetljen sa obe strane i to sa po tri led svetiljke na čeličnim stubovima visine četiri metra.

Kao što možemo da primetimo, poznati kragujevački most za pešake biće najprostije moguće saniran, od njega se ne pravi nikakva atrakcija, nikakva estetika tu nije u pitanju, da bismo možda i razumeli zašto radovi toliko dugo traju. U pitanju je najobičnija rekonstukcija jednog običnog pešačkog prelaza.

Takođe, prolazeći Lepeničkim bulevarom u više navrata proteklih dana, nijednom nismo zatekli nijednog radnika na tom mestu. 
Iz Gradske uprave nismo dobili nikakav valjani dogovor od nadležnih na pitanje u čemu je toliki problem oko sanacije Čiftine ćuprije. 

Ostaje nada da će sanacija biti gotova bar do početka školske godine jer ga koristi veliki broj učenika OŠ “Milutin i Draginja Todorović”.

Galerija slika