Info

Saobraćajni kolaps: Zatvorena raskrsnica kod Zastavinog solitera, prolongirano otvaranje dela Knez Mihailove (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:30 | Utorak, 14 07 2020

Raskrsnica kod Zastavinog solitera je od jutros zatvorena zbog rekonstrukcije, a iako je najavljeno za danas u saobraćaj nije puštena ulica Kneza Mihaila na potezu od Malog parka kod Zelene pijace do Trga Mala vaga. Sve je to izazvalo saobraćajni kolaps u Kragujevcu. Iz Preduzeća za puteve naglašavaju da je do toga došlo jer su želeli da obave kompletan posao na tom potezu, jer bi sav saobraćaj morao da pređe preko raskrsnice koja se trenutno radi. Naglašavaju da će taj potez, uključujući i raskrsnicu, biti pušten za saobraćaj od četvrtka. Dodaju da su počeli i radovi i u drugom delu ulice Kneza Mihaila, koji će se intenzivirati od 17. jula.

Radovi na rekonstrukciji ulice Kneza Mihaila na potezu od Malog parka kod Zelene pijace do Trga Mala vaga počeli su 30. juna, a prvobitno je bilo najavljeno da će biti okončani do 13. jula, odnosno do juče i da će od danas biti ova deonica puštena u saobraćaj. Međutim, deo ove ulice nije pušten u saobraćaj, a zbog rekonstrukcije zatvorena je i raskrsnica ulica Lepenički bulevar, 27. marta, Kneza Mihaila i Kosvoska. Zbog toga je saobraćajni kolaps u centru Kragujevca, pa i policija reguliše saobraćaj. 

Iz kragujevačkog Preduzeća za puteve poručuju da nisu otvorili deo ulice Kneza Mihaila, od Zastavinog solitera do Trga Mala vaga, zbog toga što bi sav saobraćaj morao da pređe preko raskrsnice koja se trrnutno radi. 

Raskrsnicu smo danas ofrezovali, sutra je asfaltiramo, a prekosutra, odnosno u četvrtak, puštamo u saobraćaj. Tada ćemo otvoriti za saobraćaj i deo ulice Kneza Mihaila od Malog parka kod Zelene pijce do Trga Mala vaga”, rekao je za InfoKG rukovodilac održavanja puteva Preduzeća za puteve Kragujevac, Vladimir Bjelanović. 

Nakon što ova deonica bude puštena u saobraćaj radovi će biti intenzivirani na potezu od Trga Mala vaga do "Šest topola". 

Na tom potezu od petka, 17. do 21. jula će za saobraćaj biti zatvorena desna traka, tačnije od Trga Mala vaga do "Šest topola", dok će leva biti otvorena i ostaće jednosmerna. Potom se od 22. do 27. jula zatvara za saobraćaj leva traka, odnosno od Šest topola do Trga Mala Vaga”, objasnio je Bjelanović. 

Naglašava da će zbog rekonstrukcije raskrsnica kod Trga Mala vaga biti zatvorena od 27. do 29. jula, kada će u popodnevnim časovima biti puštena za saobraćaj. To znači da će kompletan posao na rekonstrukciji dela državnog puta korz Kragujevac biti okončan 29. jula. Bjelanović je napomenuo još jednom i da ovaj projekat ne podrazumeva izgradnju kružnog toka na Maloj vagi. 

Podsetimo, rekonstrukciju dela državnog puta kroz Kragujevac, tačnije najoštećenijih delova Lepeničkog bulevara i ulice Kneza Mihaila, finasira Vlada posredstvom Puteva Srbije sa 54,5 miliona dinara. S obzirom na to da se radovi izvode po fazama, do sada je rekonstruisana ulica Lepenički bulevar, od hale Jezero do raskrsnice sa ulicom Dr Zorana Đinđića, kao i od zgrade Interšpeda do Zastavinog solitera.

Galerija slika