InfoFoto: InfoKG i kragujevac.rs

Sazdanović postaje državni sekretar, Milisavljević novi direktor UKC Kragujevac

Autor: InfoKG
14:00 | Četvrtak, 30 09 2021

Vršilac dužnosti direktora kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra, Predrag Sazdanović biće smenjen sa te funkcije, a na njegovo mesto biće postavljen profesor doktor Slobodan Milisavljević. Sazdanović će biti imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja. Obe ove odluke biće donete na sednici Vlade Republike Srbije.  

Podsetimo, Sazdanović je krajem avgusta 2014. bio postavljen za pomoćnika ministra zdravlja - sektor za evropske integracije i međunarodnu saradnju. Nakon toga je u septembru 2015. smenjen sa te funckije i početkom oktobra te godine postavljen za direktora Kliničkog centra Kragujevac. 

Kada je reč o Milisavljeviću, on je specijalista grudne hirurgije, profesor Fakulteta medicinskih nauka, član evropskog i svetskog Udruženja grudnih hirurga. Prvi hirurg koji je ugradio veštačku grudnu kost pacijentu, operisao karcinom pluća zahvatom iz trbuha. 

Budući direktor Univerzitetskog kliničkog centra, Slobodan Milisavljević je i koordinator Ministarstva zdravlja za suzbijanje kovid pandemije. Zbog toga što je je predovdio ekipu kragujevačkih medicinskih radnika, koja je pomagala kolegama u Novom Pazaru u najtežim trenucima, krajem juna i početkom jula prošle godine, dobitnik je nagrade grada Novog Pazara, a ukazom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, odlikovan je i zlatnom medaljom za zasluge.