InfoFoto: Privatna arhiva

Sestrama Leni i Mii Lazović potrebna pomoć za odlazak na lečenje u Moskvu

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Ponedeljak, 01 03 2021

Kragujevčankama, sestrama trinaestogodišnjoj Leni i petnaestogodišnjoj Mii Lazović potrebna je novčana pomoć od 5.000 evra za odlazak na lečenje u Moskvu. Lena kao trajnu posledicu moždanog udara ima nevoljne pokrete desne ruke, a Mia posle sedam godina ponovo ima epileptični napad. Majka ove dve devojčice Milica Sretenović apeluje na ljude dobre volje da im pomognu, u skladu sa mogućnostima, uplatom novca na namenske račune. 

Lena je pre dve godine doživela moždani udar, čiji je uzrok bio vršnjačko nasilje od strane druga, u Osnovnoj školi “Stanislav Sremčević” u Kragujevcu. Kao trajna posledica moždanog udara pojavili su se nevoljni pokreti desne ruke za koje su nam rekli da nema leka. Međutim, saznali smo za privatnu kliniku u Moskvi, Dom zdravlja “VORONCOVSKI”, koja je dala pomaka. Doktor Evgenijev Timonin nam je posle prve terapije rekao da je neophodno ići dva puta godišnje.

S obzirom na to da sam samohrana majka četiri ćerke od kojih dve imaju zdravstvenih problema nemamo dovoljno sredstava za dalje lečenje.

Kako je klinika u Moskvi doprinela velikom pomaku u lečenju mog deteta, a kako je moja druga ćerka Mia Lazović (15g) doživela posle 7 godina ponovo epileptični napad, u konsultaciji sa gore pomenutom klinikom, dobila sam preporuke da i ona krene na terapije.

Zbog svega navedenog, za lečenje je neophodno 5.000 evra”, izjavila je majka ove dve devojčice Milica Sretenović.

Svi koji žele da pomognu Leni i Mii Lazović mogu to učiniti uplatom novca na namenske račune. 

Dinarski - namenski račun: 160600000084850023

Devizni - namenski račun: RS35160600000084850314