SG: Ulicama nazivi, gradskom kalendaru novi praznik, SPD Radnički košarkaški klubovi

Petak, 01 Novembar 2019 12:30Autor: Jovana Mladenović

Dodeljivanje imena za 1206 ulica i 115 zaseoka na teritoriji grada Kragujevca, uvrštavanje 27. oktobra, dana oslobođenja Kragujevca u Prvom svetskom ratu, kao važnog praznika u gradskom kalendaru, preuzimanje privrednih društava KK Radnički i ŽKK Radnički od strane SPD Radnički, neke su od odluka koje su usvojene na današnjoj, 28. redovnoj sednici lokalnog parlamenta.

Na teritoriji grada Kragujevca 1206 ulica i 115 zaseoka dobili su nazive u sklopu velikog Ažuriranja adresog registra, što je deo projekta Vlade Republike Srbije započetog pre oko godinu dana, čiji je cilj da svaka ulica dobije naziv, a svaka kuća broj. Za građane je najvažnije da su oslobođeni plaćanja troškova zamene adrese u ličnim kartama, dok se u pasošima i vozačkim dozvolama upisane adrese smatraju važećim do isteka ovih dokumenata. Koje znamenite ličnosti su dobile svoje ulice i više detalja o ovoj odluci čitajte OVDE.

Dan oslobođenja Kragujevca u Prvom svetskom ratu, 27. oktobar, uvršten je u kalendar važnih praznika za grad i od naredne godine obeležavaće se nizom manifestacija. Opširnije čitajte OVDE.

Usvojena je i jedna značajna odluka iz oblasti sporta, na osnovu koje će Sportsko privredno društvo „Radnički“ kao sticalac, preuzeti dva sportska privredna društva - Košarkaški klub „Radnički“ i Ženski KK „Radnički“. 

Odbornici su usvojili niz odluka o komunalnom uređenju.

Usvojene su Odluke o izmenama finansijskih planova u 2019. godini za više ustanova kulture i date saglasnosti na Odluke o izmenama statuta za neke od njih. 

Najnovije vesti iz ove kategorije

f