InfoFoto: FCA Srbija

Silvija Verneti: Ulaganje u novi “Fiat 500L” izuzetna investicija za budućnost

Autor: InfoKG
10:10 | Ponedeljak, 05 06 2017

Ulaganje u redizajnirani model “Fiat 500L”, koji se proizvodi u Kragujevcu, je izuzetna investicija za budućnost, izjavila je za “Novosti” generalna direktorka “FCA Srbija”, Silivaj Verneti.

Naglašava da je kompanija zadovoljan saradnjom sa Vladom Srbije, a da je rezultat toga najuspešniji srpski izvozni proizvod “Fiat 500L”. Dodaje i da su ponosni što je tako dobar proizvod nastao u Kragujevcu i zahvalni su radnicima na posvećenosti. 

“Počeli smo zajednički projekat pre devet godina izgradnjom fabrike u Kragujevcu. Pre pet godina je počela proizvodnja Fiata 500L koji je najprodavaniji u svom segment u Evropi i najprodavanije vozilo u Srbiji. Ponosni smo na činjenicu da FCA Srbija učestvuje sa tri odsto u bruto društvenom proizvodu. Učestvujemo u osam odsto u ukupnom izvozu, koji je u 2016. godini iznosio 1,1 milijardu evra", kaže za "Novosti" Silvija Verneti.

Prema njenim rečima novi model “Fiat 500L” ima 40 odsto originalnih delova i znatno je unapređen, ne samo dizajnerski, već su mu poboljšane i bezbednosne karakteristike. Očekuje da će ponoviti uspeh prethodnika.

Prodaja novog modela “500L” počinje 17. i 18. juna u Francuskoj, Italiji i Srbiji, a u ostalim delovima Evrope u septembru. Plan je da se ovo vozilo prodaje u svim zemljama u kojie Fiat inače izvozi, a među kojima je i SAD.

Generalna direktorka “FCA Srbija”, Silivaj Verneti, kaže da je prioritet kompanije da svi radnici i dalje smatraju privilegijom da rade u “Fiat-u”. Naglašava da se posebno obraća pažnja na bezbednost na radu, stručno usavršavanje radnika i saradnju sa lokalnom zajednicom. Dodaje i da su ponosi na saradnju sa lokalnom samoupravom i da su do sada reaizovali više projekata posvećenih deci, ženama… 

Izvor: Večernje novosti