InfoFoto: Arhiva - Ministarstvo privrede Republike Srbije - privreda.gov.rs

Sindikalci Fiata se sastali sa premijerkom Brnabić

Autor: Branko Vukašinović
10:45 | Četvrtak, 30 05 2019

Kompanija “FCA Srbija” nastaviće u narednom periodu da doprinosi i pruža podršku razvoju poslovanja u našoj zemlji. To su očekivanja premijerke Ana Brnabić izneta na sastanku sa predstavnicima Samostalnog sindikata kompanije FCA Srbija, navodi se u saopštenju ove sindikalne organizacije. 

Predstavnici Samostalnog sindikata kompanije “FCA Srbija” sastali su se sa premijerkom Anom Brnabić i tom prilikom su joj izneli probleme zaposlenih, nastalih usled smanjenja proizvodnje i povećanog upućivanja radnika na plaćeno odsustvo u visini od 65 odsto, zbog usaglašavanja proizvodnje sa potražnjom. Sindikalci su rekli da se takvo poslovanje FCA prenosi i na kooperantske firme i dovodi do teške materijalne situacije svih zaposlenih.

Na osnovu dosadašnjih razgovora predstavnika Vlade Republike Srbije sa predstavnicima kompanije od premijerke Ane Brnabić dobili smo uveravanje da su odnosi Vlade i FCA više nego korektni i efikasni vezano za moguće razvojne planove. Očekivanja premijerke su da će kompanija u narednom periodu da nastavi da doprinosi i pruža podršku za razvoj poslovanja u Srbiji i samim tim omogući razvoj grada Kragujevca i cele Srbije”, saopšteno je iz Samostalnog sindikata kompanije “FCA Srbija”. 

Iz ove sindikalne organizacije poručuju da, usled najavljenog transformativnog spajanja FCA sa Renaultom na globalnom nivou, mora se dati prostora za završetak pregovora sa nastavkom aktivnosti Vlade prema kompaniji oko iznalaženja rešenja u interesu zaposlenih u FCA Srbija. Naglašavaju i da je važno da najavljena transformacija, prema zvaničnom saopštenju FCA, neće voditi ka zatvaranju fabrika, kao rezultat kombinovanog poslovanja.