InfoFoto: Ilustracija - Facebook/Sindikalna Organizacija Zastava Oružje

Sindikalna organizacija “Zastava oružje”: Bonus uplaćen, pa povučen

Autor: Branko Vukašinović
17:00 | Petak, 09 02 2018

Rukovodstvo i Nadzorni odbor “Zastava oružja” uplatili su na račune radnika 10.000 dinara na ime bonusa, pa potom taj isti novac povukli, trvde u Sindikalnoj organizaciji kragujevačke namenske i osuđuju ovaj potez. Najavljuju da će zbog toga u ponedeljak, 12. februara, organizovati okupljanje radnika ispred zgrade Sindikata.

Ovakva odluka rukovodstva i Nadzornog odbora se dogodila pred zadušnice kada svi pravoslavni hrišćani obeležavaju sećanje na svoje preminule i kada je svim radnicima bio preko potreban novac kako bi pomen na svoje bližnje obeležili na dostojanstven način. Odluka o povlačenju već uplaćenog novca je izazvala ogromno nezadovolјstvo zaposlenih i radnici fabrike  ovakav čin ocenjuju kao akt provokacije i produblјivanja već postojećih sukoba između rukovodstva, Uprave i zaposlenih“, navodi se u saopštenju Sindikalne organizacije Zastava oružje.

Iz ovog sindikata najvljuju da će u ponedelјak u 8 sati organizovati zbor ispred zgrade Sindikata gde će zaposlene upoznati sa najnovijim događanjima i do sada, kako kažu, nezabeleženom provokacijom od strane rukovodnih i upravlјačkih struktura.