InfoFoto: Arhiva - kragujevac.rs

Širi se Avantura park, stiže i dinosaurus na Šumaričko jezero

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Četvrtak, 01 11 2018

Avantura park na Šumaričkom jezeru biće proširen, s obzirom na to da će biti dograđeni postojeći, ali i izgrađeni novi sadržaji. U planu je i da kraj jezera bude postavljen dinosaurus. Za te namene biće utrošeno sedam miliona dinara, a novac je obezbedilo Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije. Očekivanja su da radovi budu okončani u maju. 

Gradska turistička organizacija Kragujevac dobila je od Sektora za turizam Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije sedam miliona dinara za realizaciju projekta „Druga faza izgradnje Avantura parka u Kragujevcu“. Plan je da u okviru projekta budu dograđeni postojeći rekreativni sadržaji, ali i izgrađeni novi.  

Na Šumaričkom jezeru, na delu plaže namenjenom deci, Gradska turistička organizacija Kragujevac u saradnji sa Ustanovom za sport i fizičku kulturu “Park” planira da postavi i dinosaurusa.

Iz Gradske turističke organizacije Kragujevac poručuju da je rok za završetak radova devet meseci. Očekuju da radovi ipak budu okončani u maju i da za sledeću turističku sezonu budu spremni potpuno novi sadržaji.