Info

SKENER u Kliničkom centru ponovo RADI, stigao deo iz Japana

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Ponedeljak, 12 11 2018

U kragujevačkom Kliničkom centru ponovo rade oba skenera za dijagnostiku, potvrdio je za InfoKG direktor ove zdravstvene ustanove Predrag Sazdanović. Problem je bio jer se jedan od njih pre mesec i po dana pokvario, pa se pa su se zbog toga pacijenti kojima je bila potrebna preciznija dijagnostika upućivali u Kraljevo i Čačak.  

Klinički centar Kragujevac poseduje dva skenera za dijagnostiku. Međutim, pre oko mesec i po dana pokvario se skener Toshiba. Zbog toga su se pacijenti kojima je bila potrebna preciznija dijagnostika upućivali u Opštu bolnicu Kraljevo i Gradsku bolnicu Čačak. Za popravku je bio neophodan deo iz Japana, koji je napokon stigao u petak.   

Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Toshiba i njihovim ovlašćenim distributerima i serviserima, i pored toga što je istekao desetogodišnji period obaveznog servisiranja originalnim delovima, komapnija Toshiba je proizvela deo koji je nedostajao skeneru u Kliničkom centru Kragujevac. Taj deo je montiran u petak i pacijanti koji su hospitalizovani su već pregledani. Skener Toshiba od sutra kreće sa redovnim radom”, izjavio je za InfoKG direktor Kliničkog centra Kragujevac, Predrag Sazdanović. 

Direktor Kliničkog centra Kragujevac, Predrag Sazdanović, podsetio je da dva skenera nisu dovoljna ovoj zdravstvenoj ustanovi, koja pruža zdravstvenu zaštitu stanovništu sa šireg područja centralne Srbije na kojem živi više od 2 miliona ljudi. Najavio je i će zbog toga kragujevački Klinički centar u prvoj polovini sledeće godine dobiti novi najmoderniji skener, koji će nabaviti Ministarstvo zdravlja, preko kredita Svetske banke.