Info

Skener u Kliničkom centru u kvaru, pojedine pacijente šalju u Kraljevo

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Četvrtak, 18 10 2018

U kragujevačkom Kliničkom centru jedan od dva skenera za dijagnostiku je u kvaru, pa se zbog toga pacijenti kojima je potrebna preciznija dijagnostika upućuju u Opštu bolnicu Kraljevo. Prema rečima direktora ove zdravstvene ustanove, Predraga Sazdanovića, skener će biti popravljen u narednih deset dana. Naglašava i da će u prvoj polovini sledeće godine Klinički centar Kragujevac dobiti novi najmoderniji skener. 

Klinički centar Kragujevac poseduje dva skenera za dijagnostiku. Skener Toshiba ne radi već dvadesetak dana, pa se pojedini pacijenti šalju u Opštu bolnicu u Kraljevo. 

Skener GE radi, a skener Toshiba će biti popravljen za 10 dana. Očekuje se deo iz Japana, budući da se posle 12 godina servisi obavljaju personalizovano. Ukoliko pacijenti zahtevaju preciznije dijagnostikovanje, u saradnji sa Opštom bolnicom Kraljevo, šaljemo pacijente u bilo koje doba dana“, rekao je za InfoKG direktor Kliničkog centra Kragujevac, Predrag Sazdanović. 

S obzirom na to da Klinički centar Kragujevac pruža zdravstvenu zaštitu stanovništu sa šireg područja centralne Srbije na kojem živi više od 2 miliona ljudi, Sazdanović kaže da za taj broj dva skenera nisu dovoljna. Dodaje da će zbog toga kragujevački Klinički centar u prvoj polovini sledeće godine dobiti novi najmoderniji sknere, koji će nabaviti Ministarstvo zdravlja, preko kredita Svetske banke.