InfoFoto: Pixabay.com - Ilustracija

Školska godina se završava 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama

Autor: InfoKG
16:30 | Četvrtak, 01 06 2023

Školska godina biće završena 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji. To je saopšteno iz Vlade Republike Srbiju koja je donela ovu odluku zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo. Dodaje se da škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele.

U saopštenju se navodi da je naš obrazovni sistem stvoren sa ciljem da svim učenicima pruži adekvatnu podršku, ohrabruje ih na putu učenja i omogući im da rastu u zdrave, svesne i odgovorne pojedince.

U ovom trenutku, važnije je nego ikada, da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu decu, jer ona zaslužuju našu potpunu podršku, ljubav i brigu.

Škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele. U tom periodu mogu se realizovati dopunska, dodatna i pripremna nastava, nastava u prirodi, kao i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada, sa ciljem podsticanja socijalnih i emocionalnih veština učenika i aktivnosti na teme tolerancije, empatije, zajedništva, podrške i zahvalnosti”, saopšteno je iz Vlade Republike Srbije.

Naglašeno je i da će svi učenici koji ne budu zadovoljni svojim uspehom, dobiti priliku da do 20. juna poprave ocene na lični zahtev.