Info

SKROMNO: Od Grada prvorođenoj bebi NOSILJKA i KOZMETIKA, mami KORPA SA VOĆEM!

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Sreda, 02 01 2019

Tradicionano, predstavnici Grada Kragujevca darivali su prvorođenu bebu u ovdašnjem porodilištu u 2019. godini, dečaka rođenog 15 minuta iza ponoći, kao i srećnu mamu Mileniju Jelić. Ove godine, darovi su više nego skromni - nosiljka, bebi kozmetika i korpa sa voćem!

Na svet je, kao prva beba rođena u 2019. godini u Kragujevcu, došao dečak, treći u porodici Jelić. Bebu i njenu mamu, dvadesetjednogodišnju Mileniju Jelić, posetila je u ime lokalne samouprave dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i uručila poklon paket.

"Prvoj bebi grad Kragujevac je dodelio nefinansijsku materijalnu podršku, nosiljku sedište za bebu, komplet bebi kozmetike i korpu sa voćem za mamu. Grad Kragujevac je nakon jedne stabilne i efikasne finansijske godine u upravi za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, u Odeljenju društvene brige za decu održao prinadležnosti, odnosno zadržana je odluka da sve mame koje imaju minimalna primanja takođe dobijaju za prvo, drugo, treće i četvrto dete kao i sve nezaposlene porodilje dobijaju 50 odsto minimalne neto zarade na teritoriji Republike Srbije", rekla je dr Damnjanović.

Na porodilištu u Kliničkom centru Kragujevac kažu da su imali mirnu novogodišnju noć i da su u njoj rođene još dve devojčice. Porođaj je protekao fiziološki, sasvim uredno, dečak je težak 4,5 kilograma, na porođaju dobio desetku i sada su i mama i beba dobro. Posle njega rodile su se još dve devojčice, kaže dr Marija Bićanin Ilić, ginekolog.

U 2018. godini u Kragujevcu su rođene 2153 bebe.