InfoFoto: Pixabay.com - Ilustracija

Sve poskupelo, pa i SMRT - Pogrebna oprema u Kragujevcu skuplja i za 50%

Autor: InfoKG
08:44 | Utorak, 02 05 2023

Smrtni slučaj osim što je veliki emotivni gubitak za porodicu, veliki je i finansijski izdatak. Oko organizovanja sahrane i svih propratnih elemenata treba da se izdvoji i do 200.000 dinara, ukoliko želite da sve završite na jednom mestu.

U pogrebnim preduzećima u Kragujevcu ističu da je cena manja ukoliko kupac želi samo sanduk, krst i garnituru. Te tri stvari koštaju oko 33.000 dinara.

Međutim, ukoliko želite da sve završite na jednom mestu i da dobijete celokupnu opremu, koja podrazumeva sanduk, sveću, sveću za popa, mali i veliki jastuk, crninu, prevoz, ketering... onda treba da izdvojite od 70.000 do 200.000 dinara!

Zbog sveopšteg povećanja cena, povećane su i cene pogrebnih preduzeća. Kako kažu samo u odnosu na prošlu godinu, nabavna cena je viša 40 do 50 odsto.

U nekim preduzećima u Kragujevcu mogućnost popusta, akcija ili plaćanja na rate na postoji, dok pojedini vlasnici pogrebnih preduzeća ističu da hladnjaču, prevoz i prostor za kupanje daju besplatno.

Međutim, kod onih drugih u osnovi je ljudski princip, pa se plaćanje vrši onako kako odredi stranka, jer ukoliko nema novca trenutno, moći će da plati onim tempom koji sama odredi.