InfoFoto: Printscreen - RTK

Slaba posećenost na gradskim bazenima obeležila početka kupališne sezone u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
19:00 | Petak, 18 06 2021

Kupališna sezona u Kragujevcu zvanično je počela danas, a obeležila je slaba posećenost na gradskim bazenima. Za osnovce i šrednjoškolce ulaz na gradske bazene će biti besplatan i u sutra, kao što je to slučaj bio danas, a cena dnevne karte je, kao i prethodnih godina, 200 dinara po osobi.   

Kapija gradskih bazena od danas je otvorena i tako će biti svakog dana tokom leta u periodu od 10:30 do 18:30 časova, a Šumarčkog jezera do 20 časova.

Na gradskim bazenima danas je zabeležen mali broj posetilaca i pored besplatnog ulaza za osnovce i srednjoškolce. Očekuje se da će tokom vikenda biti znatno veća posećenost, ali i kada bude završena školska godina.   

Iz SPD Radnički su saopštili da su na svim kulama oko bazena, ali i na jezeru u Šumaricama spasioci, kao i da su angažovani posebni kovid redari koji se staraju o poštovanju epidemioloških mera. 

Od kupača se očekuje da se ponašaju savesno i odgovorno, kao i da poštuju propisane epidemiološke mere. Takođe, na gradskim bazenima će tokom čitave letnje sezone funkcionisati i posebna ambulanta zdravstvene zaštite, koja će biti spremna da pritekne u pomoć kupačima”, saopštili su ranije iz Sportskog privrednog društva “Radnički”. 

Za najmlađe Kragujevčane, osnovce i srednjoškolce i sutra će ulaz na gradske bazene biti besplatan. Cena dnevne karte je ista kao i prethodnih godina, odnosno iznosi 200 dinara, a za kupanje od 16 do 18:30 časova je 100 dinara.