InfoFoto: Ilustracija

Sladak džak dobrih namera: Pomozite Kolu srpskih sestara da obraduje što više mališana

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Petak, 20 12 2019

Kolo srpskih sestara Kragujevac organizuje danas i tokom vikenda akciju "Sladak džak dobrih namera" tokom koje svi Kragujevčani mogu da doniraju slatkiše, igračke i garderobu, koji mogu da budu u paketiću za decu iz socijalno ugroženih porodica, i to u Tempu i u prodajnim objektima Maksija, u nekadašnjem Gradskom domu i u Glavnoj ulici preko puta Pionira.

Članice kragujevačkog Kola srpskih sestra dežuraće zajedno sa učenicima volonterima Trgovinsko ugostitelјske škole “Toza Dragović” danas od 16 do 19 časova, sutra od 10 do 18 časova i u nedelju od 10 do 15 časova na pomenutim lokacijama. 

Zainteresovani građani koji žele da se priključe akciji, a nisu u mogućnosti da posete neki od pomenutih punktova za prikupljanje slatkiša, igračaka i garderobe, mogu to učiniti u prostorijama Kola srpskih sestara, koje se nalaze u ulici Miloja Pavlovića 12, od 10 do 12 časova, ili pozovom na broj telefona 034/337-056.

Akcija "Sladak džak dobre namere" se organizuje kako bi se obezbedilo dovoljno paketića za decu iz socijalno najugroženijih porodica. Svake godine članice Kola pripremale su i delile 120 paketića u Eparhjskom domu, na Materice, međutim, ove godine prijavilo se mnogo više korisnika. Svakodnevno se prijavljuju nove porodice i potražnja je mnogo veća od poklona koje članice Kola mogu da pripreme”, objavljeno je na Facebook stranici Kolo Srpskih Sestara Kragujevac. 

Tradiconalno, novogodišnji paketići biće podelјeni na praznik Materice, 29. decembra, u Eparhijskom domu.