Slepi i slabovidi učenici dobili pomagala, održana radionica o poštovanju različitosti

Sreda, 27 Mart 2019 12:00Autor: InfoKG

U Osnovnoj školi Mirko Jovanović u okviru projekta Upoznajmo jedni druge održana je edukativna radionica o podizanju svesti mladih o toleranciji, poštovanju različitosti i otklanjanju predrasuda prema osobama sa invaliditetom. Tom prilikom uručena su pomagala Plextalk slepim i slabovidim učenicima u inkluzivnom obrazovanju.

Projekat partnerski realizuju Okružna organizacija Saveza slepih Kragujevac i Centar za samostalni život OSI, a u sklopu je ReLOaD programa koji u Srbiji sporovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj UNDP, a finansira Evropska unija.

Sa učenicima je u prisustvu direktora škole Nenada Milovanovića, profesora i partnerskih organizacija razgovarala dr Milena Stojanović, predsednica Centra.

"Kroz podizanje svesti mladih gradimo zajednice koje poštuju različitost. Tolerancija je poštovanje, prihvatanje i uvažavanje bogatstva različitosti. Mlade smo edukovali koliko je važno posmatrati osobu sa invaliditetom kao bilo koju drugu osobu, ne bojati se njene različitosti, prihvatiti je kao sebi jednaku. Odbacujući stereotipe zajedno ćemo izgraditi društvo bez diskriminacije", rekla je dr Stojanović.

U okviru projekta Upoznajmo jedni druge, planirano je da se održe edukativne radionice u pet osnovnih škola, a koje uključuju učenike od 5 do 8 razreda. Predstavnici udruženja razgovarali su sa učenicima u osnovnim školama Moma Stanojlović, Stanislav Sremčević, a održani su i dani otvorenih vrata u prostorijama Centra za samostalni život OSI, Okružne organizacije Saveza slepih i Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom Iskra.
 

Najnovije vesti iz ove kategorije