Info

Snežana Živanović Katić na ovoj strani (VIDEO)

Autor: Branko Vukašinović
13:30 | Sreda, 20 05 2020

Nekadašnji pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu Snežana Živanović Katić ponovo je u timu Veroljuba Stevanovića i podržala je listu “Svi na ovu stranu”, koja će na glasačkim listićima biti pod brojem 2. na lokalnim izborima zakazanim za 21. juna. Na ovaj korak se odlučila jer smatra da su kragujevačka sela poslednjih godina zapostavljena, pa želi da svojim znanjem i iskustvom to promeni. Najavila je da će, ukoliko Veroljub Stevanović ponovo dođe na vlast, iz gradskog budžeta biti izdvajano mnogo više sredstava za poljoprivredu. 

Snežana Živanović Katić je 10 godina bila u timu Veroljuba Stevanovića, dok je bio na čelu Kragujevca, i vodila je resor za poljoprivredu. Nakon te funkcije, kako kaže, želela je da se okrene nekim drugim poslovima i oko pet godina je bila van svih tokova. Međutim, iako sebe ne smatra političarem, jer, kako kaže, više se bavila strukom, rešila je da ponovo bude u timu Veroljuba Stevanovića. Na taj se korak odlučila posle obilaska sela i razgovora sa poljoprivrednicima. 

Znate, kada posle nekoliko godina od vođenja resora za poljoprivredu ponovo dođete na selo i doživite da vas ljudi zagrle i poljube, znači da ste im ostali u dobro sećanju i da cene i prepoznaju ono što ste nekad radili za njih. U razgovoru sa poljoprivrednicima videla sam koliko su naša sela zapostavljena. Svesni smo mi da se teško živi i da nikad nema dovoljno novca za sve resore, ali mnogo znači lepa reč, kada popričata sa tim domaćinom i upoznate njegove probleme. Mislim da naši poljoprivrednici u poslednjih nekoliko godina to nemaju. To je jedan od razloga zbog kojih sam odlučila da se vratim u priču i budem na ovoj strani. Ne kao političar, nikada to nisam ni bila, ai smatram da svojim znanjem i iskustvom mogu da pomognem na neki način i voljna sam to da uradim. Sa druge strane, izuzetno poštujem Veroljuba Stevanovića, kao njegov saradnik, znam koliko je davao sebe tom poslu i cenio sela, jer smo u kontinuitetu imali najveći agrarni budžet  i doživljavali da mnogi gradovi i opštine dolaze da prepisuju naše programe i modele. Bili smo broj jedan u tom resoru, a to je sve sada zapušteno“, izjavila je Snežana Živanović Katić.  

Sigurna je da će ukoliko građani ukažu poverenje Veroljubu Stevanoviću Kragujevac ponovo imati veliki agrarni budžet i da će se realizovati svi oni ekadašnji programi i projekti koji su rađeni. Naglasila je i da ima poverenje u ljude sa liste Svi na ovu stranu i sigurna je da ono neće biti prokockano.