Info

Šokantna izjava osumnjičenog za teško ubistvo: "Obilazio sam telo danima, ČEKAO SAM DA VASKRSNE"

Autor: InfoKG
10:05 | Ponedeljak, 02 04 2018

Milan M. (30), uhapšen kao osumnjičeni za ubistvo svoje ljubavnice Vesne G. (56), izjavio je na salušanju da je, pošto ju je udavio, njeno telo nekoliko dana obilazio u nadi da je vaskrsla!

"Posvađali smo se i Vesna mi je udarila šamar. Izgubio sam kontrolu i počeo da je davim. Ostala je bez svesti i ja sam otišao. Sutradan sam se vratio kako bih proverio da li je živa", izjava je osumnjičenog koja prvobitno "procurela" iz istrage. Detalji saslušanja koji su zatim dospeli u javnost još više su šokirali ne samo Kragujevčane i one koji su poznavali nesrećnu ženu i osumnjičenog, već i celu Srbiju koja s nevericom prati ovaj zločin - "Obilazio sam telo danima jer sa čekao da vaskrsne", navodno je izjavio Milan M. na saslušanju. 

Podsetimo, policija je u petak uhapsila Milana M. zbog sumnje da je 24. marta ove godine, nakon kraće svađe, rukama zadavio pedesetšestogodišnju Kragujevčanku u stanu u kojem je živela. Osumnjičeni je potom iz stana odneo mobilni telefon, tehničke uređaje i zlatni nakit. Sutradan je, kako se sumnja, došao u njen stan da proveri da li je živa i da prikrije tragove krivičnog dela. Prilikom hapšenja, kod njega su pronađeni svi predmeti koje je oduzeo iz stana. Nesrećnu ženu, koja je živela sama u stanu, u četvrtak je pronašao sin. 

Viši sud u Kragujevcu odredio je osumnjičenom pritvor do 30 dana. Protiv njega podneta je krivična prijava za teško ubistvo iz koristoljublja, a za koje je zaprećena maksimalna kazna od 40 godina zatvora.