Spajaju se Fiat i Pežo: Kako će se to odraziti na kragujevačku fabriku?

Četvrtak, 31 Oktobar 2019 10:00Autor: InfoKGFoto: Ilustracija - Arhiva

Kompanije FCA i Pežo biće spojene i tako će postati četvrti najveći proizvođač automobila na svetu sa očekivanim godišnjim prihodom od oko 170 milijardi evra, prenosi N1. Analitičari za InfoKG kažu da je izvesno da će se to odraziti na neki način i na kragujevačku fabriku. 

Upravni odbori Fiat Krajslera i Pežoa odobrili su spajanje te dve kompanije i zajednička firma postala bi četvrti najveći proizvođač automobila na svetu sa očekivanim godišnjim prihodom od oko 170 milijardi evra, prenosi N1. 

Kada spajanje bude okončano, prvi čovek Pežoa Karlos Tavarez biće izvršni direktor nove kompanije, dok će predsednik Fiat Krajslera Džon Elkan biti na istoj funkciji i u novoj firmi.

Odluka o spajanju italijanskog i francuskog proizvođača automobila doneta je pet meseci nakon što je propao pokušaj Fiata da se ujedini sa Renoom. 

Analitičari za InfoKG kažu da je još uvek rano pričati o tome kako će se i na koji način ovo spajanje odraziti na kragujevačku fabriku, ali da je izvesno da na neki način hoće. 

Izvor: N1 i InfoKG

Najnovije vesti iz ove kategorije

f