Info

Specijalizovane jedinice civilne zaštite u potpunosti spremne za vanredne situacije (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Sreda, 12 09 2018

Kragujevačka Uprava za vanredne situacije organizovala je danas trening Specijalizovane jedinice civilne zaštite za zbrinjavanje u Operativnom centru u ulici Kragujevačkog oktobra. Tokom treninga formirana su naselja za prihvat ugroženog stanovništva sa cilјem da specijalizovane ekipe u slučaju vanrednih okolnosti i situacija adekvatno pruže pomoć i deluju na terenu sa profesionalnim jedinicama.  

Formirana naselja tokom današnjeg treninga sastoje se od elemenata, kao što su prostor za prihvat, trijažu, zdravstvenu zaštitu, smeštaj, održavanje higijene, kuhinjski deo, deo za ručavanje, jedinica komande...

Pripadnici Specijalizovane jedinice civilne zaštite za zbrinjavanje na jednodnevnom treningu su obnovili znanja koja su u prethodnom periodu stekli. Ova jedinica, koja broji 74 pripadnika, obučena je i spremna da odgovori na sve vanredne događaje i situacije na bilo kom delu teritorije Republike Srbije i zbrine ugroženo stanovništvo. Napominjem da Sektor za vanredne situacije u Kragujevcu poseduje kompletnu opremu za zabrinjavanje ljudi u slučaju vanrednih situacija”, izjavio je za InfoKG, načelnik Uprave za vanredne situacije Kragujevac, Zoran Kočović. 

Obuka specijalizovanih jedinica civilne zaštite sporovdi se tri godine unazad. Ukupno na teritoriji koju pokriva kragujevačka Uprava za vanredne situacije ima 582 pripadnika raspoređenih u 11 različite specijalizovane jedinice civilne zaštite.

Galerija slika