Info

Spoljno-trgovinski suficit Šumadije u usponu, u tekućoj godini se očekuje nastavak takvog trenda

Autor: InfoKG
10:00 | Sreda, 15 01 2020

Privreda Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga u 2019. godini bila je u usponu. U 2020. godini očekuje se nastavak dobrih privrednih rezultata, čemu će doprineti plasiranje prvih tramvaja iz Simensovih pogona i Majnd industrijskog parka

Iz Kragujevca najviše se izvozilo u Italiju, Nemačku, Bosnu i Hercegovinu, a najzastupljeniji izvozni proizvodi su vozila, nameštaj, delovi mašina i šinskih vozila.

Tokom 2019. godine najviše je uvezeno robe iz Italije, Poljske, Turske.

Poslovne aktivnosti svih subjekata u 2019. godini na području Šumadije i Pomoravlja su intezivirane.

Spoljno trgovinski suficit je u porastu. U 2020. godini očekuje se nastavak dobrih privrednih rezultata, čemu će doprineti plasiranje prvih tramvaja iz Simensovih pogona i Majnd industrijskog parka, kaže direktor Regionalne privredne komore Predrag Lučić.

Privredna komora Srbije, Regionalna privredna komora Šumadijskog i Pomoravskog okruga nastaviće sa nizom aktivnosti kojima se ostvaruje podrška privredi.

Poslovna 2020. godina biće ispunjena nizom međunarodnih, državnih, lokalnih manifestacija, sajmova,edukcija, seminara i stručnih skupova koje će i ubuduće organizovati ovdašnja najstarija privredna asocijacija.

Izvor: RTK