InfoFoto: kragujevac.rs

Sportska oprema uručena i OŠ “Dragiša Mihailović”, obećana i rekonstrukcija fiskulturne sale

Autor: InfoKG
15:30 | Sreda, 23 11 2022

Osnovna škola “Dragiša Mihailović” u Stanovu dobila je od grada sportsku opremu - lopte za različite sportove, vijače, čunjeve, rekete za badminton. Iz lokalne samouprave najavljuju i da će biti rekonstruisana fiskulturna sala u toj školi, a za te namene je iz budžeta izdvojeno 2,3 miliona dinara. 

Osnovna škola “Dragiša Mihailović” u Stanovu je četvrta škola koja je dobila sportsku opremu. Učenicima je lopte za različite sportove, vijače, čunjeve, rekete za badminton uručio član Gradskog veća za sport Predrag Stevović. Najavio je tom prilikom da je grad obezbedio i 2,3 miliona dinara za potpunu obnovu fiskulturne sale u ovoj školi. 

To je peta fiskulturna sala u ovoj godini koja će biti u potpunosti rekonstruisana. Biće promenjen deo parketa i saniran krov. To znači da će jedno veliko naselje dobiti potpuno sređenu fiskulturnu salu. To znači da Kragujevac nastavlja krupnim koracima u obnovi sportske infrastrukture i svega onoga što je važno kako bismo amaterski i školski sport podigli na viši nivo”, kazao je Stevović.

Prema rečima Dalibora Tvrdišića, direktora OŠ “Dragiša Mihailović”, koja postoji četiri decenije i ima oko 600 učenika, neophodna je rekonstruckija fiskulturne sale. 

Verujem da će ova sala biti odenuta u novo ruho i da će dati novi zamah i podstrekt da sport postane jedna od omiljenih aktivnosti u ovoj školi. Sport doprinosi boljem razvoju dece, druženju i promoviše neke dobre ideje koje mi u ovoj školi sprovodimo”, kazao je Tvrdišić.

Podsetimo, od početka ovog meseca sportsku opremu od grada dobile su i osnovne škole “Dragiša Luković Španac”u Beloševcu, izdvojeno odeljenje OŠ “Jovan Popović” u Šumaricama i “Svetozar Marković”.