InfoFoto: Glas Šumadije

SPS “u tajnosti” promovisao dva nova člana - Radišu i Nikolu Uroševića

Autor: InfoKG
11:30 | Petak, 07 02 2020

Socijalistička partija dobila je “pojačanje” pošto su se u ovu stranku učlanili doskorašnji članovi Jedinstvene Srbije - odbornik Radiša Urošević i pomoćnik gradonačelnika Kragujevca Nikola Urošević, piše Beta. Međutim, na promociju novih članova bila je pozvana samo Radio televizija Kragujevac, a na pitanje agencije Beta zbog čega nisu bili pozvani i ostali mediji, predsednik Gradskog odbora SPS-a Ivica Momčilović je rekao da nisu želeli da se “diže prašina”. Ovakav odgovor može da se protumači kao i nepoštovanje ostalih medija, ali i da RTK ima slabu gledanost pa će ovo proći bez veće medijske pompe. 

Nekadašni članovi Jedinstvene Srbije Radiša i Nikola Urošević promenili su stranačko obeležje i učlanili su se u Socijaističku partiju Srbije. Tim povodom SPS je organizovan konferenciju za novinare ili bolje reći promociju novih članova. 

Predsednik Gradskog odbora SPS-a Ivica Momčilović je rekao agenciji Beta da će njihov dolazak u SPS imati “pozitivan efekat na rejting Socijalističke partije Srbije”. Dodao je i da je to bio “lični čin” Uroševića koji su se obratili SPS-u sa željom da se učlane u tu partiju. 

S obzirom na to da su Jedinstvena Srbija i Socijalistička partija Srbije koalicioni partneri, Momčilović je naglasio da to neće poremetiti odnose dveju stranak, koji su “dobri i stabilni”. 

Već je postignut dogovor SPS-a i Jedinstvene Srbije o zajedničkom nastupu na republičkim izborima i ja očekujem da će isti dogovor važiti i za lokalne izbore”, rekao je agenciji Beta Momčilović.

Međutim, stoji da su koalicioni odnosi JS i SPS na republičkom nivou stabilni, ali za lokal se baš i ne može tako reći, jer su Radiša i Nikola Urošević navodno napustili Jedistvenu Srbiju u oktobru prošle godine upravo zbog neslaganja sa politikom mešanja u unutarstranačke odnose koalicionog partnera. 

Cela ova priča postaje zanimljivija, kada je na promociju novih članova kragujevačka Socijalistička partija Srbije pozvala samo Radio televiziju Kragujevac. Agencija Beta je postavila pitanje predsedniku Gradskog odbora SPS-a, Ivici Momčiloviću, zbog čega nisu bili pozvani i ostali mediji. On je na to odgovorio da nisu želeli da se “diže prašina”. 

Ovakav odgovor može da se protumači na više načina. Svakako da prvenstveno predstavlja nepoštovanje ostalih medija. Kada je reč o tome da nisu želeli da “dižu prašinu” i to može da se protumači kao nepoštovanje Radio televizije Kragujevac, ali sa strane gledanosti. Ako već, kako Momčilović kaže, nisu želeli da “dižu prašinu” možda smatraju da RTK ima slabu gledanost, pa neće imati veći odjek u javnosti. 

Bilo kako bilo, prašina se svakako digla zahvaljujući novinskim agencijama, portalima i ostalim medijima koji su došli do ove informacije iz ličnih izvora, s obzirom na to da je izostalo i saopštenje Socijalističke partije Srbije. 

Izvor: Beta i InfoKG