Sramotna slika, a ništa novo za grad: Deponija nikla i pod prozorom Kneginje Ljubice

Petak, 03 Februar 2017 15:31Autor: Jovana Mladenović

Svima koji su u poslednje vreme posećivali "Kneginju Ljubicu", pa i "Gerontološki centar" ili "Iskru", u oči je upala tužna slika - nagomilana velika količina smeća i samo jedan, prepun kontejner. "Čistoća" je tim povodom više puta pozivana da reaguje, a kako je rečeno našem portalu, sve bi najzad trebalo da bude počišćeno do sutra.

Problem sa odvoženjem smeća u Kragujevcu, nažalost, više nije ništa novo, a nagomilan otpad gotovo da je došao pod prozor korisnika pomenutih ustanova socijalne zaštite. Kontejner postoji, ali samo jedan, pa su iz "Kneginje Ljubice" kupili tri kante kako bi donekle ublažili situaciju.

Urgirano je više puta da kamioni smećari dođu i odvezu otpad. Direktorka "Kneginje Ljubice", Snežana Stevanović, rekla je za InfoKG da svi imaju razumevanja za problem i otežavajuće okolnosti, tj. led koji je dugo bio na strmoj ulici pa kamioni nisu mogli da se spuste, ali da su više puta urgirali da se ulica pospe rizlom i smeće ukloni, te da su danas najzad dobili uverenje da će se to desiti.

Direktor "Čistoće", Zoran Jovanović, dao je uverenje da će do sutra sve biti počišćeno. "Ulica Borivoja Petrovića je strma i uska, bila je poledila i kamioni smećari nisu mogli da se niz nju spuste. Danas ili sutra ćemo poslati običan kamion i radnici će ručno pokupilti smeće", rekao je Jovanović za InfoKG.

 

Najnovije vesti iz ove kategorije