"Srbija ima ljude koji će praviti državu po meri sveta", a na protestu tek nešto više od stotinak građana

Nedelja, 02 Jun 2019 09:06Autor: Jovana MladenovićFoto: Twitter/Marko Bastać

U Kragujevcu je sinoć održan 22. protest "1 od 5 milioa", a govorili su predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać iz Stranke slobode i pravde i član predsedništva Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.

Na protestu je bilo nešto više građana nego prethodne subote, ali, kako smo i tada pisali, pitanje opstanka najupornijih "visi u vazduhu", jer ne možemo govoriti o ozbiljnijoj brojci, nego stotinak, tek da se kaže da je protest održan.

Poruka upućena sa Đačkog trga, gde se tradicionlano okupljaju protestanti nako šetnje od Robne kuće "Beograd" je da Srbiji ne treba čvrtsa, nego čista ruka; vlast koja narod ne prodaje sumnjivim stranim investitorima kao jeftinu radnu snagu; sistem u kojem odluke ne mogu da se donose bez uvažavanja mišljenja stručnjaka i poštovanja interesa gradjana; da je potrebno skinuti sa grbače lažne doktore... Rečeno je i da posle Vučića neće ostati potop i praznina, nego ljudi koji će praviti novu državu prema merilima sveta.

Poziv upućen sa Đačkog trga je da se protesti nastave jer oni ubrzavaju pad režima. Međutim, ako pogledamo okupljenu "masu", nemoguće je ne zapitati se kada će, a neminovno je da hoće, i najupornijih stotinak odustati?

Naslovna fotografija: Twitter/Marko Bastać 

Fotografija ispod teksta: Screenshot

 

Najnovije vesti iz ove kategorije