Info

“Srce za decu” - Donacija za Klinički centar Kragujevac

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Sreda, 04 05 2016

U okviru akcije “Srce za decu” Blic fondacija će sutra donirati skrining aparat za dijagnostikovanje oštećenja sluha kod novorođenčadi kragujevačkom Kliničkom centru. Pomoć u prikupljanju sredstava za kupovinu aparata obezbedila je kompanija "Telekom Srbija".

Odeljenju neonatologije Ginekološko akušerske klinike, biće uručen deseti skrining aparat za otkrivanje oštećenja sluha kod beba u okviru ove akcije.

"Srce za decu" je akcija "Blic fondacije", koja ima za cilj prikupljanje sredstava za opremanje svih 56 porodilišta u Srbiji aparatima koji omogućavaju rano dijagnostikovanje eventualnog oštećenja sluha kod novorođenih beba. Pokrovitelj akcije je Ministarstvo zdravlja.

U Srbiji se svake godine rodi više od 60 000 dece, a prema procenama zdravstvenih organizacija oko 300 beba se rodi sa oštećenim sluhom.

Ukoliko želite da pomognete da sva porodilišta u Srbiji imaju aparate za skrining sluha kod novorođenčadi, možete poslati SMS na broj 2552 ili uplatiti sredstva tekući račun Blic fondacije: 2750010221949709 90 - rsd, Societe Generale Srbija, Beograd.