InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

ŠTA JE U FOKUSU? Odgovara član Gradskog veća za sport

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Petak, 03 05 2024

Portal InfoKG razgovarao je sa gradskim većnicima o tome koji su prioriteti u radu Gradskog veća kojim rukovode u tekućem mandatu, a naročito u ovoj godini; koje novine planiraju da uvedu i zbog čega; te šta u narednom periodu iz nadležnosti njihovog resora očekuje Kragujevac?

Na naša pitanja danas odgovara Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport:

U narednom periodu, moja osnovna namera će biti da nastavim sa razvojem sporta u našem gradu, s posebnim fokusom na mlade i decu. Želim da se posvetimo  izgradnji i revitalizaciji dečijih igrališta i otvorenih terena za decu i omladinu, kako bi se stvorili sigurni i podsticajni prostori za aktivnosti i rekreaciju.

Pored toga, imamo u planu izgradnju kapitalnih sportskih infrastrukturnih objekata, uključujući multifunkcionalnu salu u Velikom parku, karting stazu, atletsku stazu, obnovu partera otvorenih bazena i revitalizaciju sportskih sadržaja u Košutnjačkom parku. Ove investicije će omogućiti našim građanima da se bave sportom i rekreacijom na odgovarajućim mestima, što je ključno za njihov zdraviji i aktivniji način života.

Podrška sportskim udruženjima i školskom sportu takođe je od velikog značaja. Želim da omogućimo pravilan rad sa decom i mladima u sportu, kako bi se stimulisao njihov razvoj i angažman u ovoj važnoj oblasti. Verujem da je investicija u mlade generacije investicija u budućnost našeg grada.

Kao član gradskog veća za sport, takođe ću pružiti posebnu podršku našim sportskim klubovima, uključujući i naš SPD Radnički i FK Radnički 1923. Želim da im pružimo svu neophodnu pomoć i resurse kako bi postigli još bolje rezultate na takmičenjima i unapredili svoj rad.

Ukratko, moj glavni cilj u narednom periodu je da stvorimo uslove koji će omogućiti svim našim građanima, a posebno mladima, da se bave sportom i rekreacijom na najbolji mogući način. Verujem da će ove investicije imati pozitivan uticaj na našu zajednicu i doprineti opštem blagostanju građana.

 

Odgovore članice Gradskog veća za komunalne delatnosti Maje Angelovske čitajte OVDE.

Odgovore Aleksandra Miloševića, člana Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima, čitajte OVDE.

Odgovore Snežane Živanović Katić, članice Gradskog veća za ravnomerni i održivi razvoj sela i grada čitajte OVDE.

Odgovore Stefana Nikezića, člana Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine, čitajte OVDE.

Odgovore Ane Petrović, članice Gradskog veća za kulturu, čitajte OVDE.