InfoFoto: Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac

Šta rade kada nije predizborna kampanja? Odgovara ZAJEDNO ZA ŠUMADIJU

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Četvrtak, 16 05 2024

Portal InfoKG sa kragujevačkim političarima razgovarao je o tome koje su aktivnosti njihovih stranaka sada kada nisu u predizbornoj kampanji - kakvim akcijama se bave, koje su inicijative koje podržavaju, na koji način održavaju kontakt sa glasačima, te koje teme smatraju važnima za život u Kragujevcu i kako ocenjuju političku atmosferu u gradu.

Na naša pitanja danas odgovara Veroljub Stevanović, Zajedno za Šumadiju:

Što se tiče Zajedno za Šumadiju, naša aktivnost u ovom periodu ide u nekoliko smerova. Prvo, jedan administrativni, privodimo kraju tužbu protiv države zbog ćutanja administracije, jer podsetiću vas da naših 10.700 overenih potpisa za registraciju stranke stoji u ministarstvu za lokalnu samoupravu od 2016. godine. Očekujemo da ćemo pravnim sredstvima doći do registracije stranke Zajedno za Šumadiju i tako olakšati dalji politički rad.

Sa druge strane, okupljamo zainteresovane građane, kako stare ali pasivizirane članove Zajedno, tako i nove članove koji svakodnevno dolaze, donose nam informacije iz Gradske uprave, iz javnih preduzeća i koji žele sa nama da učestvuju u promeni aktuelne loše vlasti.

Ipak, najznačajnija aktivnost stranke je u saradnji sa celom opozicijom u Kragujevcu, zajedničkom delovanju pre svega u Skupštini grada Kragujevca. 

Podsetiću da smo, kao najiskusniji u političkom životu grada pomogli sa svojim odbornicima da se formiraju dodatne dve odborničke grupe kako bi opozicija dobila više prostora i bolje uslove za rad. Ponosni smo na sve korake od izbora pa do danas, uspeli smo da okupimo sve opozicione odbornike, ostali na tom broju 36 koji smo i dobili na izborima, krenuli da koristimo svi zajedno mogućnosti koje nam Poslovnik daje, kao što su sazivanje sednica po hitnom i redovnom postupku kao i predlaganje akata. Takođe koordiniramo sa celom opozicijom svakodnevno, sastanci se održavaju jednom nedeljno i ovakvo jedinstvo opozicije će sigurno dovesti do rezultata.

Politička atmosfera u gradu je nikad življa i vrelija, rekao bih, što zbog jedinstva i angažovanosti opozicije, to i zbog katastrofalnih poteza koje povlači vlast. Evo ulazimo u petu godinu rekonstrukcije Tržnice, od obećanih 22 fasada rekonstruisane su samo dve, plato kod suda je višestruko preplaćen, sadnice su samo koštale po 7500 evra po komadu, problematičan je i odnos prema Kneževom Arsenalu, gradski prevoz nas košta preko milijardu i dvesta miliona. To su sve teme koje tište građane i kojima ćemo se baviti u narednom periodu.