InfoFoto: arhiva

Štab za vanredne situacije potvrdio: Zimska služba spremna za sezonu

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 26 11 2019

Zimska služba JKP Šumadija kompletno je spremna za nastupajuu sezonu, zaključeno je na jučerašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga prezentovanjem izveštaja o stanju pripremljenosti, kao najvažnije tačke dnevnog reda ovog zasedanja. 

Na sednici Štaba za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga, održanoj juče, razmatrane su analiza stanja kadrovske popunjenosti i tehničke opremljenosti vatrogasno-spasilačkih jedinica i analiza raspoloživosti i uslovnosti objekata za smeštaj vatrogasno-spasilačkih jedinica. Na dnevnom redu bilo je i usvajanje mera za unapređenje kadrovske popunjenosti, tehničke opremljenosti i smeštajnih kapaciteta vatrogasno-spasilačkih jedinica, kao i o ažurnosti popunjenosti Štaba za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga i popunjenosti stručno-operativnih timova (SOT) koje obrazuje Štab.

Prezentovani su izveštaji o stanju pripremljenosti zimske službe na području Šumadijskog upravnog okruga pred nastupajuću sezonu, izveštaj o sprovedenim radovima tokom godine na vodotokovima 1. i 2. reda sa područja Šumadijskog upravnog okruga, kao i izveštaj o dostignutom nivou organizovanosti, osposobljenosti i opremljenosti snaga zaštite i spasavanja organizovanih na području Šumadijskog upravnog okruga.

Svi štabovi na vezi Okružnog štaba zaključili su da su spremni za nastupajuću zimsku sezonu.

Štab za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga je ažuran, osim u slučaju člana Štaba za tehničko tehnološke udese i RHB zaštitu, te se pristupa davanju predloga za popunu navedenog mesta. 

Izvršeno je i ažuriranje popunjenosti stručno–operativnih timova na vezi Okružnog Štaba.