InfoFoto: Printscreen - Nova S

Stanovo decenijama muku muči sa pucanjem vodovodnih cevi: Meštani bez vode i po tri dana

Autor: InfoKG
13:30 | Ponedeljak, 27 03 2023

Kragujevčani u naselju Stanovo decenijama unazad imaju problem sa pucanjem vodovodnih cevi od azbesta, piše Nova.rs. Ulica je nebrojeno puta raskopavana kako bi kvar bio saniran, međutim rešenja su izuzetno kratkotrajna kao i strpljenje stanovnika u ulici Đorđa Andrejevića Kuna je sve kraće jer od nadležnih predugo slušaju samo prazna obećanja.

U ovom momentu imamo tridesetoro dece od jedne godine do devete godine i ovo nisu uslovi za život, oni mogu ovde eventualno samo da naprave neki bazen da se kupaju”, kaže Lazar Simović koji živi u ovoj ulici.

Glavnim ulicama kragujevačkog Stanova vozila prolaze bez većih problema ali sporednim je to sve teža misija zbog pucanja vovodovnih cevi. Stanovnici ulice Đorđa Andrejevića Kuna poznati kao osma ulica ostajali su bez vode i po tri dana zaredom. Tada vodu za piće kupuju dok je kuvanje ručka i korišćenje kupatila nemoguće.

Mi jednostavno živimo 18. vek u 2023. godini! Na dva ili tri apela, peticija i poziva koje smo imali u poslednje dve ili tri godine uvek je princip taj da nije ničija nadležnost, prebacuje se odgovornost na druge, poslednji primer je bila i priča da je naša ulica sledeće u planu da se radi i to traje već deset godina tako. Videli ste na šta liču put, ja sam u godinu dana dva puta menjao delove na automobilu zbog situacije kakva jeste”, rekao je Simović,

Vodovodna mreža u ovom kraju Kragujevca postavljanje je šezdesetih godina prošlog veka a pucanje cevi je na žalost postala njihova svakodnevnica. Sa druge strane ideja grada je da se realizacijom projekta „Čista Srbija“ paralelno sa zamenom kanalizacionih cevi menjaju azbestne i limeno tučene vodovodne cevi.

Umesto njih biće postavljene polietilenske”, kaže zamenik gradnočelnika Ivica Momčilović. 

Izvor: Nova.rs