InfoFoto: Ilustracija

STARTOVALA GREJNA SEZONA: Radijatori topli ujutru i uveče

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Utorak, 16 10 2018

Grejna sezona u Kragujevcu zvanično je počela juče, a na zalihama ima dovoljno energenata za naredni period, poručuju iz “Energetike”. Zbog neuobičajeno visokih dnevnih temperatura za ovo doba godine, radijatori trenutno neće biti topli tokom čitavog dana, već samo u jutarnjim i večernjim satima.  

Odlukom o snadbevanju grada toplotnom energijom, grejna sezona počela je 15. oktobra, a u kragujevačkoj toplani kažu da su je dočekali spremno. Na zalihama trenutno ima 37.000 tona uglja i 1.300 tona mazuta, a u planu je i nabavka novih količina. Pored toga, “Energetika” je sa Srbija gasom potpisala ugovor o redovnoj isporuci prirodnog gasa.  

U “Energetici” kažu da će se snabdevanje građana toplotnom energijom odvijati prema visini spoljne temperatu. U kragujevačkoj toplani napominju da su zbog toga sada radijatori topli u jutarnjim i večernjim satima, kao i da je isti slučaj i u drugim gradovima naše zemlje. Inače, građani se tokom uobičajenih zimskih dana radnim danima toplotnom energijom snabdevaju od 6:30 do 21:30, a vikednom od 7 do 22 časa.