Info

Startovala imunizacija u Sokolani (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:07 | Ponedeljak, 23 08 2021

U zgradi Sokolane od danas je startovala vakcinacija, a građanima su na ovom vakcinalnom punktu dostupne sve četiri vrste vakcina. Radno vreme novog punkta za imunizaciju biće radnim danima od 8 do 20 časova, a vikendom do 18 časova. 

Odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije, zgrada Sokolane ustupljena je na korišćenje bez naknade Domu zdravlja Kragujevac radi formiranja punkta za imunizaciju. Punkt u Sokolani je od danas počeo sa radom. 

Iz Doma zdravlja Kragujevac poručuju da su na ovom mestu građanima biti dostupne četiri vakcine, AstraZeneka, Fajzer, ruska Sputnjik i kineski Sinofarm.

Očekujemo da će svakoga dana ovde biti od 300 do 500 građana koji su, primili dve doze, da dobiju ovu treću buster dozu. Takođe, u Kragujevcu se na dnevnom nivou prvom dozom vakciniše oko 100 ljudi”, rekao je direktor Dom zdravlja Kragujevac, Vasilije Antić. 

Kompletna imunizacija u Kragujevcu obavlja se u Sokolani, a u ambulantama Doma zdravlja građani će moći da prime samo prvu dozu kineske Sinofarm vakcine.   

Imunizacija u Sokolani obavljaće se radnim danima od 8 do 20 časova, a vikendom do 18 časova. 

Svi vakcinisani građani će nakon 180 dana od primljene druge doze, dobiti obaveštenje putem SMS i imejl poruke sa linkom koji će ih voditi na Portal eUprave, gde će dobiti detaljne informacije. 

Nadležni naglašavaju da konačan izbor treće doze vakcine građani će saopštiti lekaru, tokom pregleda i konsultacija na vakcinalnom punktu u Sokolani.  

Inače, u Kragujevcu je do sada vakcinisano 76.833 građana, drugu dozu je primilo 74.490, a treću 683 ljudi. 

Galerija slika