Info

Startovala kampanja “Svi na ovu stranu”: Vratiti Kragujevac na mesto koje mu pripada (FOTO/VIDEO)

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Utorak, 15 10 2019

Pod sloganom “Svi na ovu stranu” političke organizacije Zajedno za Šumadiju, Bolja Srbija i Srpski pokret obnove zvanično su započele kampanju za predstojeće lokalne izbore. Tim povodom bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović organizovao je inicijalno okupljanje kragujevačke opozicije u dvorištu svoje porodične kuće u Malim Pčelicama. 

Skupu je prisustvovalo oko 500 ljudi, među kojima su bili političari, poznati privrednici, doktori, advokati, građani nezadovoljni radom aktuelne gradske vlasti, ali i pojedini članovi Srpske napredne stranke. 

Prisutne su, pored Veroljuba Stevnovića, pozdravili i predsednik Skupštine opštine Topola i narodni poslanik u Skupštini Srbije, Dragan Jovanović, i odbornik i bivši predsednik Skupštine grada, Milan Urošević. 

Lider Zajedno za Šumadiju i bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović poručio je da Kragujevac treba vratiti na mesto koje mu pripada u Srbiji, kao i da je to moguće uz pomoć dobronamernih i odgovornih ljudi iz svih sfera, a kojima je, kako kaže, dosta ovog ludila koje se dešava na gradskom nivou. 

Predsednik kragujevačkog Srpskog pokreta obnove, Milan Urošević na skupu je rekao da je Verko sinonim za gradonačlenika, Kragujevac i Šumadiju. Dodaje da su u fokusu kampanje “Svi na ovu stranu” ljudi, a ne političke organizacije. Naglaša da je to upravo zbog toga što sve više mladih i obrazovanih odlazi iz zemlje, a želja je da, kako kaže, oni ostanu ovde i omoguće im se bolji uslovi za život i rad. 

Predsednik Skupštine opštine Topola i stranke Bolja Srbija, Dragan Jovanović, prisutnima je rekao da je jedan od njegovih uzora, kako treba voditi opštinu, upravo Veroljub Stevanović. Smatra da Stevanović svojom energijom može da unapredi život u Kragujevcu, a samim tim u Šumadiji. 

Na kraju je Veroljub Stevanović, zahvaljujući se svim koji su prisustvovali inicijalnom okupljanju opozicije u dvorištu njegove porodične kuće u Malim Pčelicama, rekao da je u svim oblatima, u obrazovanju, zdravstvu, kulturni, sportu, medijima, u Kragujevcu katastrofa. Zaključuje da zajedničkim snagama sve to može da se popravi i pozvao građane da stanu “Svi na ovu stranu”.

Galerija slika