InfoFoto: kragujevac.rs

Startovala kontrola ugostiteljskih objekata: Zatvaranje u 20 časova - Ko ne poštuje mere, kazna 100.000

Autor: InfoKG
14:00 | Petak, 03 07 2020

U skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije, ugostitelјski objekti u Kragujevcu zatvoreni su sinoć u 20 časova, a komunalna inspekcija i milicija vršiće kontrolu svake večeri, sve dok traje vanredna situacija. Kazne za nepoštovanje ove odredbe su 60.000 dinara za privredna društva, 10.000 za odgovorno lice u privrednom društvu i 30.000 dinara za preduzetnike, tačnije ukupno 100.000 dinara.

Jedna od mera za suzbijanje zarazne bolesti COVID–19, čija je primena od juče obavezna na teritoriji grada Kragujevca, je ograničeno radno vreme od 7 do 20 časova. 

Stupanjem na snagu Uredbe o merama za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 od sinoć komunalna inspekcija i komunalna milicija u skladu sa ovlašćenjima iz zakona, na šta nas je Uredba i ovlastila, počela je sa kontrolom radnog vremena ugostitelјskih objekata”, rekla je načelnik Sektora za inspekcijske poslove i komunalnu policiju, Miroslava Petrović. 

Komunalna inspekcija i komunalna milicija vršiće kontrolu svake večeri, sve dok traje vanredna situacija.

Kazne za nepoštovanje ove odredbe su 60.000 dinara za privredna društva, 10.000 za odgovorno lice u privrednom društvu i 30.000 dinara za preduzetnike, tačnije ukupno 100.000 dinara. 

Podsetimo da su kragujevački ugostitelji protestovali zbog ograničenja radnog vremena do 20 časova i pripremili su set ekonomskih mera koje su, kao predlog za ublažavanje posledica po njihovo poslovanje, usled proglašenja vanredne situacije i propisanih mera koje se odnose na ovu delatnost, a ranije i vanednog stanja, predali odlazećem gradonačelniku Radomiru Nikoliću i prosledili Vladi RS. Opširnije ovde: Pripremili predlog: UGOSTITELJI traže otpis za zakup bašti, pojedinih komunalnih taksi i poreza, subvencionisanje zarada...