Info

Startovala masovna imunizacija Kragujevčana (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:20 | Sreda, 20 01 2021

Masovna imunizacija danas je startovala i u Kragujevcu na dva punkta, u hali “Park“ i Ambulanti broj 5 ovdašnjeg Doma zdravlja, a kinesku vakcinu Sinofarm primilo je više od 500 građana. Vakcinisani Kragujevčani kažu da se osećaju dobro i pozivaju i druge građane da slede njihov primer. Iz Dom zdravlja najvljuju da će u slučaju povećanog interesovanja za imunizaciju protiv Korona virusa broj punktova biti proširen. 

U Kragujevac je stiglo 3.500 doza kineske vakcine Sinofarm, pa je masovna imunizacija protiv Korona virusa danas počela i u gradu na Lepenici. Centralni punkt za masovnu vakcinaciju u Kragujevcu je u hali “Gordana Goca Bogojević“, poznatijoj kao hala “Park“, gde je danas vakcinisano 150 ljudi, koji su se odazvali bez prethodne prijave putem portala eUprava. Za masovnu vakcinaciju Kragujevčana u hali „Park“ danas je bilo zaduženo 14 timova lekara i tehničara.

Na drugom punktu, organizovanom u Ambulanti broj 5 kragujevačkog Doma zdravlja danas je šest timova vakcinisalo 360 građana koji su se prethodno prijavili putem portala eUprava.  

Iz ovdašnjeg Doma zdravlja poručuju da je za sada interesovanje građana za imunizaciju veliko.   

I narednih dana ćemo organizovati vakcinaciju u hali “Park“, tako da svi koji žele da prime kinesku vakcinu Sinofarm moći će to da učine na ovom mestu u periodu od 8 do 15 časova“, izjavio je direktor Doma zdravlja, Vasilije Antić

Lokalna samouprava danas je otvorila Kol centar sa pet brojeva telefona za prijavu za vakcinaciju onih koji nisu u prilici da to učine elektronskim putem. Brojevi telefona su 505-800, 505-811, 505-812, 505-825 i 505-842. Radno vreme Kol centra je od 8 do 17 časova.

Naši operateri, nakon popunjavanja upitnika izvršiće prijavu u elektronsku bazu umesto naših sugrađana. Pored toga, nakon vakcinacije, operateri će proveravati zdravstveno stanje sugrađana nakon vakcinacije”, rekla je član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Gordana Damjanović. 

Nadležni najavljuju i da će u zavisnosti od zainteresovanosti Kragujevčana broj punktova za vakcinaciju biti povećan. Takođe, očekuje se da narednih dana u Kragujevac, pored kineske, stignu vakcine i drugih proizvođača.

Galerija slika