Info

Startovala masovna REVAKCINACIJA u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
12:15 | Sreda, 10 02 2021

Masovna revakcinacija počela je danas i u Kragujevcu, a drugu dozu kineske vakcine Sinofarm primilo je oko 480 građana. Iz kragujevačkog Dom zdravlja poručuju da se revakcinacija odvija po planu i očekuju isporuku novih doza kineske vakcine. 

U gradu na Lepenici danas je na dva punkta, u hali “Park“ i Zdravstvenoj stanici broj 5, stratovala revakcinacija građana kineskom vakcinom Sinofarm. U Kragujevcu je danas drugu dozu ove vakcine primilo 480 građana, a nakon toga je 300 građana, prijavljenih preko portala eUprava, primilo prvu dozu ruske vakcine Sputnjik V.  

Očekujemo da od petka ponovo krene da se daje prva doza kineske vakcine. Da ne bi došlo do mešanja pacijenata, mi ćemo verovatno u prepodnevnim čaovima obavljati revakcinaciju, a od 15 do 20 časova ćemo organizovati imunizaciju za nove pacijente“, izjavio je direktor Dom zdravlja Kragujevac, Vasilije Antić.  

Iz kragujevačkog Doma zdravlja poručuju da je plan da se narednih dana drugu dozu kineske vakcine Sinofarm primi 12.000 ljudi.     

Inače, od početka masovne imunizacije u Srbiji u Šumadijskom okrugu je do sada protiv Korona virusa vakcinisano 22.000 građana, a od tog broja 16.300 u Kragujevcu.