InfoFoto: kragujevac.rs - Arhiva

Startuje rekonstrukcija Trga vojvode Radomira Putnika

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 28 09 2022

Rekonstrukcija Trga vojvode Radomira Putnika počinje u ponedeljka, 3. oktobra, od kada će u tom delu grada biti uveden privremeni režim saobraćaja do kraja sledeće godine, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Nakon nekoliko najava, pa prolongiranja termina, od ponedeljka, 3. oktobra, napokon počinje rekonstrukcija Trga vojvode Radomira Putnika. To je indirektno najavljeno u obaveštenju Gradske uprave, u kom se navodi da se od tog dana uvodi privremeni režim saobraćaja u tom delu grada.

Privremeni režim saobraćaja zbog rekonstrukcije Trga Vojvode Radomira Putnika od 3. oktobra Gradska uprava za komunalne poslove, Sekretarijat za komunalne delatnosti, Odeljenje za upravljanje javnim površinama i saobraćaj, Služba za saobraćaj, rešavajući po zahtevu Gradske uprave za razvoj i investicije donela je rešenje kojim se, zbog rekonstrukcije Trga Vojvode Radomira Putnika, uvodi privremeni režim saobraćaja od 3. oktobra 2022. godine do 31. decembra 2023. godine“, saopšteno je iz Gradske uprave.

Za sada nema detalja o samoj rekonstrukciji, ali su ranije gradski čelnici isticali da će Kragujevac na ovaj način dobiti ozbiljnu centralnu pešačku zonu i da je vrednost projekta oko 300 miliona dinara.

Ukidanjem saobraćaja ispred zgrade suda i transformacijom parking mesta, ovaj trg nadovezaće se na postojeću pešačku zonu, na prostoru ispred Zlatne ruže i Perona, tako da će ovo u budćnosti postati veliko šetalište. Kragujevac će dobiti centar kakav kao veliki grad zaslužuje da ima”, rekao je u martu gradonačelnik Nikola Dašić i najavio da će na tom prostoru biti podignut spomenik knjazu Milošu. 

Grad Kragujevac kao prestonica moderne Srbije ima obavezu da se na taj način oduži ne samo knjazu, nego i njegovim saradnicima među kojima Joakimu Vujiću, Šlezingeru i Vuku Karadžiću, koji su zajedno sa Milošem učestvovali u stvaranju moderne srpske države. Rekonstrukcija Trga ispred suda je upravo prvi korak u tom pravcu, da Kragujevac u regionu bude grad sa najlepšim centrom i šetalištem”, kazao je krajem marta Dašić.

U obaveštenju Gradske uprave o uvođenju privremenog režima saobraćaja zbog radova na Trgu vojvode Radomira Putnika stoji da je on na snazi do kraja sledeće godine. Pretostavlja se da će do tada biti okončana i rekonstrukcija ovog trga, ali da li će biti tako ostaje da vidimo kada se lokalni zvaničnici okupe da obeleže početka radova.