Info

Stevanović demantuje promenu slogana, pojašnjava saradnju sa Boljom Srbijom

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Sreda, 03 04 2019

Samo dan nakon što je lider Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović najavio da kreće u predizbornu kampanju pod sloganom "Ponovo svi na ovu stranu", te da su dobrodošli svi koji žele da menjaju sliku grada na bolje, a da će u zavisnosti od toga kako se ko kroz kampanju bude pokazao odlučiti sa kim će zajedno nastupiti na izborima, stranka Bolja Srbija, koju predvodi predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović, objavila je da je sa ZZŠ "dogovoroen zajednički nastup na lokalnim izborima u Kragujevcu", u kampanji pod nazivom "Za bolji Kragujevac". Kontaktirali smo Stevanovića kako bismo dobili pojašnjenje kako je tako brzo došlo do neke konkretne promene.

Istini za volju, on je na konferenciji za medije u ponedeljak rekao da je u odličnim odnosima sa Boljom Srbijom i da se nada saradnji, ali nismo očekivali ni promenu slogana, ni tako brzo definisanje nekog zajedničkog programa.

"Danas (utorak, prim.aut.) u Beogradu su stranka Bolja Srbija i pokret Zajedno za Šumadiju, dogovorili zajednički nastup na lokalnim izborima u Kragujevcu. U prisustvu najvišeg rukovodstva obe strane, Dragan Jovanovic, predsednik Bolje Srbije i Veroljub Stevanović, predsednik pokreta Zajedno za Šumadiju, razmatrali su sadašnju situaciju na lokalnom nivou u Kragujevcu i definisiali zajednički program i mogućnosti stvaranja boljih uslova za rad i život svih građana, kao i način nastupa na budućim izborima u Kragujevcu. Obe strane, Bolja Srbija i Zajedno za Šumadiju, nastupaće zajedničkom kampanjom pod nazivom Za bolji Kragujevac", navodi se u zvaničnom obaveštenju Bolje Srbije.

Iz odgovora koji je Veroljub Stevanović dao našem portalu, izgleda da sastanak jeste bio plodonosan, ali nije baš opisan "najsrećnijim" izborom reči.

"Nije tačno da menjamo slogan, ostaje "Ponovo svi na ovu stranu", a sastanak koji smo imali sa Boljom Srbijom je nastavak naših odličnih odnosa i nadam se da znači i početak naše zvanične saradnje i na lokalnom i na republičkom nivou. Taj sastanak i ono o čemu se razgovaralo je dopuna sjajnih odnosa koje imamo sa Boljom Srbijom, jednom uticajnom strankom u Šumadiji", kaže Stevanović.

Podsetimo, u ponedeljak, dakle samo dan ranije, na konferenciji za medije Stevanović je pozvao sva udruženja, organizacije, stranke, pojedince, građane koji vide lošu situaciju da se priključe kampanji ZZŠ i zajedno promene sliku grada, ali je rekao i da će se konkretni zajednički nastup na izborima dogovoriti u odnosu na to kako se ko bude pokazao u kampanji. Zato smo od Stevanovića tražili da nam precizno kaže da li je već ugovoren zajednični nastup sa Boljom Srbijom?

"Verovatno je da ćemo nastupiti zajedno. Ponoviću i ono što sam rekao na konferenciji za medije, i ono što sam Vam rekao na početku razgovora: Bolja Srbija i ljudi koji je predvode su naši veliki prijatelji i ovim smo samo potvrdili da želimo da tako i nadalje bude", kaže Stevanović.

Mada se nije izričito izjasnio u formi odgovora "da", iz svega navedenog, kako sada stvari stoje, izvesna je najavljena saradnja.