Info

Stevanović: Nikolić mene vređa, a upropastio je Kragujevac za samo tri godine!

Autor: Jovana Mladenović
17:17 | Petak, 22 09 2017

Gostujići u emisiji Epicentar Radio televizije Kragujevac, gradonačelnik Radomir Nikolić rekao je da "ne bih mogao da dozvoli da sa onim koji je upropastio Kragujevac radi istu njegovu priču ili da ide za njim i ponovo krpi njegove rupe, te da bi istog trena napustio SNS ukoliko bi partija Veroljuba Stavanovića ušla u koaliciju sa njegovom strankom". Tim povodom oglasio se i Stevanović, koji smatra da je na njegov račun izrečen niz uvreda.

Umesto ozbiljne debate, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić koristi se najnizim uvredama na moj račun. Veliki stručnjak,  koji je svojevremeno pobegao sa kragujevačkog Ekonomskog fakulteta , a neko zvanje stekao na privatnom fakultetu, gotovo bez radnog iskustva, iako je imao svesrdnu logističku i finansijsku pomoć države, uspeo je da upropasti Kragujevac za samo tri godine. Sa svojom ekipom drugara i kumova neodgovorno je doveo komunalni sektor pred gašenje, grad je na ivici ekonomske I ekološke katastrofe, jer je smeće na svakom koraku. Socijalna politika u Kragujevcu nikada nije bila gora, što je slučaj i sa kulturom i sportom koga gotovo da nema ili se takmičimo u beton ligi.  Nekada drugi grad u državi, Kragujevac polako ponovo postaje dolina gladi, jer nema nikakvih investicija. 

Svojim izjavama, da se ja nudim bilo kome, Nikolić, očigledno pokazuje da je u panici, jer je obrukao onoga iza čijeg imena se sakrio na prethodnim lokalnim izborima. Ja se ne nudim apsolutno nikome, ali sam više puta naglašavao da sam, za boljitak Kragujevca i svih njegovih građana, spreman da sednem i razgovarama sa svima, naravno tu mislim na najodgovornije u Srbiji . O političkoj penziji, u koju bi želeo da me pošalje  Radomir Nikolić, odlučuju građani Kragujevca. Pitam se samo, da li je svestan šta oni misle o njegovom rukovođenju gradom na čije je čelo došao samo zato što je bio sin tadašnjeg predsednika Srbije. Mogu samo da mu poručim da nije više moguće građane obmanjivati lažima i spletkama na račun prethodne vlasti i prebacivanjem krivice za nerad i neznanje koje je pokazao za ove tri godine koliko vodi Kragujevac", uzvratio je Veroljub Stevanović, predsednik stranke Zajedno za Šumadiju.