Info

Stigao novi Fiat 500L (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
12:03 | Utorak, 23 05 2017

Kompanija Fiat objavila je fotografije i tehničke detalje novog redizajniranog modela “500L”, koji je, pored estetske intervencije, dobio i nove sadržaje, a Trekking i Living varijante imaju nove oznake. Restilizovan poluterenski 500L Trekking, sada se zove “Cross”, dok je produženi 500L Living sa 7 sedišta, dobio oznaku “Wagon”.

Model 500L sada je zntano obogaćen tehnološkim sadržajima i bolje je povezan sa mobilnim uređajima. Iz Fiat-a poručuju da je čak 40 odstvo svih komponenti modela za 2018. novo.

S obzirom da se Fiat 500L stislki oslanja na originalni Fiat 500 iz 1950-tih, prilikom restilizacije nije se menjao njegov retro dizajnerski koncept. Vizuelno, najveća promena dogodila se na prednjem delu automobila, gde primećujemo novu masku i branik. Otvor na maski hladnjaka je proširen, a branik je gotovo u potpunosti preoblikovan i ima novu, hromiranu lajsnu, veći otvor za vazduh i nova svetla za maglu. Takođe, novina su i dnevna LED svetla. Zaštitne lajsne na bočnim stranama automobila sada su u potpunosti u hromiranom finišu. Glavna promena na zadnjem delu Fiat-a 500L odnosi se branik, koji je u potpunosti redizajniran i koji je dobio nove ukrasne hromirane umetke. Pored toga, svetla za maglu i vožnju u rikverc sada se nalaze u donjem delu branika. Ova promena je u većoj meri funkcionalne nego stilske prirode i poboljšava efektivnost različitih svetala”, poručuju iz Fiat-a.

Novi Fiat 500L biće dostupan u deset pstelnih ili metalik boja sa tri opcije za boju krova: u boji karoserije, sjajno crni ili beli, ili mat crni. Kupci imaju izbor od 37 kombinacija boja. Boje eksterijera koje će se naći u ponudi su plava Bellagio, narandžasta Sicilian, bronzana Donatello, bela Ice-Cream, žuta Sorrento, crna Cinema, siva Fashion, siva Maestro, zelena Tuscan i crvena Passion.

Unutrašnjost automobili je takođe u velikoj meri nova, počev od dizajna instrument table, preko volana, pa do displeja multimedijalnog sistema i izgleda centralne konzole. Fiat 500L za 2018. u skupljim verzijama opremljen je novim Uconnect HD Live multimedijalnim sistemom, sa većim, 7-inčnim ekranom visoke revolucije, osetljivim na dodir, i Apple Car Play i Android Auto podrškom za povezivanje sa smartfon uređajima”, saopštili su iz Fiat-a.

Kompanija FCA Srbija organizovaće svečanost povodom početka proizvodnje redizajniranog modela "Fiat 500L" u krugu fabrike u Kragujevcu. Opširnije o tome pročitajte ovde: Svečanost u Fiatu povodom početka proizvodnje redizajniranog modela “500L”.

Galerija slika