Info

Stigli rezultati iz Instituta za javno zdravlje: Evo koliko je novozaraženih u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
12:30 | Sreda, 08 07 2020

Na teritoriji grada Kragujevca registrovano je 46 novih slučajeva zaraze Korona virusom, a od početka epidemije do sada zabeleženo je 627 slučajeva, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje Kragujevac, koji su kasnili zbog tehničkih problema. U kragujevačkom Kliničkom centru, koji pokriva područje od šest regiona, prema poslednjim informacijama, hospitalizovano je 86 osoba. 

Prema poslednjim informacijama iz ovdašnjeg Instituta za javno zdravlje, koji su kasnili zbog tehničkih problema, tačnije nemogućnosti da se pristupi bazi podataka, od obrađenih uzoraka do ponoći registrovano je 49 pozitivnih pacijenata, tačnije, 46 iz Kragujevca i po jedan iz Knića, Rače i Rekovca. 

Od početka epidemije do sada u Šumadijskom okrugu zaraženo je 766 pacijenata. Od tog broja, 627 pacijenata iz Kragujevca, 45 iz Aranđelovca, 39 iz Knića, 23 iz Rače, po 14 iz Topole i Batočine i četiri iz Lapova.    

Prema poslednjim informacijama iz Instituta za javno zdravlje, u kućnoj izolaciji u Šumadijskom okrugu je trenutno 805 osoba, od kojih je 645 u Kragujevcu.

U kragujevačkom Kliničkom centru, koji pokriva područje od šest okruga, trenutno se leči 86 pacijenata zaraženih Korona virusom, od kojih je sedmoro na respiratoru.