STOJADINOVIĆ prestaje aktivno da se bavi politikom, za InfoKG pisaće POLITIČKU ANALIZU

Četvrtak, 05 Mart 2020 12:00Autor: Jovana Mladenović

Nakon gotovo 20 godina u političkom životu grada Kragujevca i 12 u lokalnom parlamentu, još uvek odbornik u Skupštini grada do skorašnjeg isteka mandata, Bojan Stojadinović, prestaje aktivno da se bavi politikom, ali će u toj sferi ostati kao analitičar lokalne političke scene, naročito tokom kampanje za upavo raspisane izbore, iznoseći stavove putem tekstova na našem portalu. 

"Odbornički mandat ističe mi uskoro, ostaje nam još jedna sednica Skupštine grada u ovom sazivu. Na predstojećim izborima neću se kandidovati ni na jednoj listi i prestajem aktivno da se bavim politikom, a u toj sferi ostajem kroz političku analizu", kaže za InfoKG Bojan Stojadinović, odbornik Skupštine grada kroz tri mandata (12 godina) i sa decenijom dugim stažom na funkciji šefa odborničke grupe. 

Na ovaj korak odlučio se zbog neslaganja sa odlukom svoje političke organizacije (Šumadijska regija - Pokret slobodnih građana) o bojkotu izbora. U organizaciji će ostati samo kao član. 

"Smatram da je bojkot izbora loša odluka i da neće naškoditi režimu Aleksandra Vučića. Takođe smatram da će svaka lokalna skupina koja opoziciono deluje, a ne izađe na izbore, prestati da postoji. Zato sam odlučio da sada, pre toga, izađem iz aktivne politike i da se njome ne bavim na način što ću biti kandidat za odbornika na nekoj izbornoj listi", objašnjava Stojadinović.

Nakon gotovo 20 godina u političkom životu grada Kragujevca, Stojadinović smatra da ima dovoljno iskustva da se bavi političkom analizom, da dovoljno poznaje ovdašnju političku scenu i sve ljude koji učestvuju na predstojećim izborima.

"Za portal InfoKG pisaću političku analizu lokalne kampanje kroz seriju tekstova o izbornim listama, dok političke opcije koje se zalažu za bojkot neću komentarisati, sem u onom delu da li će se i koliko njihovo biračko telo priklanjati određenim listama koje na izbore izlaze. Takođe ću za vaš portal biti dostupan za komentare svih političkih dešavanja u gradu, i tokom izborne kampanje i kasnije, takoreći biću politički konsultant vašeg portala", objašnjava Stojadinović.

Iako Kragujevac još uvek nije sazreo za političke analitičare, Stojadinović kaže da će biti nešto najbliže tome, jer je i do sada bio adresa koju su novinari najčešće kontaktirali kada, primera radi, Skupština grada donese odluku koja im nije baš jasna, ili ne mogu zbog svojih tehničkih kapaciteta da postignu da proprate sve što se dešava u političkom životu. 

"Pokušaću to da nastavim pisanjem za vaš portal, sada sa dozom profesionalnosti, jer sam trenutno dovoljno distanciran od svih političkih aktera na narednim izborima i potrudiću se da maksimalno objektivno sve mane i dobre stvari u kampanji notiram i dam komentar na njih i tako eventualno pomognem Kragujevčanima koji izlaze na izbore da lakše odluče kojoj listi će dati svoj glas", pojašnjava Stojadinović. 

Najnovije vesti iz ove kategorije

f