Info

Takmičenje za najjačeg čoveka Srbije održano u Kragujevcu (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
10:16 | Subota, 08 10 2022

Na platou ispred zgrade Gradske uprave juče je održano takmičenje za najjačeg čoveka Srbije „Strongman Open Kup Srbije Kragujevac 2022“, koji su, pod pokroviteljstvom Grada, organizovali Sportski savez Kragujevca i Body building i Fitness klub “Olympia“.

U disciplinama povlačenje kamiona od pet do osam tona, prevrtanje gume preko 400 kilograma, nošenje kofera 120 kilograma, podizanje zadnjeg dela automobila, podizanje tegova 160, 190 i 230 kilograma na četiri nivoa i podizanje tega jednom rukom od 65 kilograma, takmičilo se 9 takmičara, među kojima su i dva iz Bugarske.

- Strongman takmičenje proisteklo je iz bodibilding olimpijskog dizanja tegova i izvrsna je promocija našeg grada i posebno atraktivno za publiku, ali i za rekreativce i profesionalce iz bodi bilding klubova u gradu, rekao je Goran Ilić, osnivač i najuspešniji takmičar bodibilding kluba Olimpija. 

 Na takmičenju u Kragujevcu je jedan od naših takmičara Vukićević, koji je se u Americi plasirao među prvih deset snagatora na svetu, što je veliki uspeh, kaže Ilić, imajući u vidu da je ovakav vid nadmetanja kod nas tek u začetku.

Takmičenje u Kragujevcu bilo je bodovnog karaktera. Osvojeni bodovi po disciplinama sa takmičenja u Kragujevcu sabiraju sa osvojenim bodovima sa drugih takmičenja i na kraju godine Strongman savez Srbije će podeliti nagrade i proglasiti najjačeg čoveka Srbije.
 

Galerija slika