InfoFoto: kragujevac.rs

Studenti prava iz republika bivše Jugoslavije posetili Kragujevac

Autor: InfoKG
12:30 | Petak, 01 12 2017

Na ovogodišnjim “Danima pravnika” učestvovalo je i 30 studenata prava iz republika bivše Jugoslavije, koji su tokom boravka u Kragujevcu obišli značajne kulturno istorijske znamenitosti i obrazovne institucije u našem gradu i prisustvovali predavanjima na Pravnom fakultetu.  

Za studente iz Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, ali i iz Kosovske Mitrovice, Novog Sada, Beograda i Niša organizovan je svečani prijem u Skupštini grada. 

Drago mi je da postoji jedna ovakva manifestacija i druženje mladih iz zemalјa bivše Jugoslavije, iz vremena kada nismo imali granice, kada nisu bili potrebni pasoši ili lične karte da posećujemo jedni druge. Ova poseta je značajna ne samo za Kragujevac i Srbiju, već i za ostale zemlјe u kojima se ovakvi susreti organizuju jer studenti su ti koji daju energiju određenom gradu, državi i društvu. Na taj način oni su doprineli da danas naš grad bude bogatiji i obrazovaniji, i poslali poruku da druženje nema granica”, rekao je član Gradskog veća za obrazovanje, prof. dr Nedelјko Manojlović.

Tradicionalnu manifestaciju Dani pravnika organizovao je Studentski parlament u saradnji sa Pravnim fakultetom u Kragujevcu. U okviru ovogodišnje manifestacije održane su tribine o ubistvu premijera Zorana Đinđića i Haškom tribunalu, tačnije slučaju koji se vodi protvi prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića.