InfoFoto: JKP Šumadija

“Šumadija” asfaltirala pet ulica u Petrovcu

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Ponedeljak, 10 08 2020

Radnici Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” od početka godine asfaltirali su ukupno pet ulica u naselju Petrovac, a to su Petra Dobrovića, Pere Dobrinovića, Lokrumska, Baba Maričina i Jovana Vukomanovića. Za te namene je iz gradske kase utrošeno ukupno 7,3 miliona dinara. 

JKP “Šumadija” je u februar u Petrovcu asfaltirala ulice Petra Dobrovića i Pere Dobrinovića i za te namene je utrošeno više od 3,4 miliona dinara. U ovom naselju su početkom prošle nedelje asfaltirane i ulice Lokrumska i Baba Maričina u dužini od 262 metra, a nakon toga i ulica Jovana Vukomanovića u dužini od 306 metara.

Za asfaltiranje ove tri ulice utrošeno je 335 tona asfaltne mase, a ukupna vrednost izvedenih radova je oko 3,9 miliona dinara.

Prilikom obilnih padavina, iz ulice Jovana Vukomanovića, koja je pod nagibom, često je dolazilo i da spiranja kamenog materijala što je uticalo na odvijanje saobraćaja u ulici Internacionalnih brigada. Asfaltiranjem ovih ulica komunalni život u ovom delu naselјa Petrovac podignut je na viši nivo”, izjavio je izvršni direktor usluga JKP Šumadija, Andreja Ilić. 

Radnici i mehanizacija JKP “Šumadija” sada se sele u Grošnicu, gde će asfaltirati ulicu 12. jula.